După două săptămâni de criză în USL, PNL-ul urmează să decidă dacă miniştri din Guvern se vor retrage. În acest caz există posibilitatea ca PSD-ul să apeleze la susţinerea UDMR în baza protocolului semnat în 2012. Reprezentanţii din teritoriu ai UDMR declară însă, că decizia o vor lua în cadrul consiliului partidului.
"O posibilă colaborare, o posibilă viitoare guvernare care deocamdată din punctul meu de vedere nu este cazul să discutăm. în momentul de faţă există un guvern, există o majoriatte politică, dacă această majoritate politică se schimbă putem să discutăm ", afirmă Kovács Attila - preşedinte UDMR Braşov.
"Nu cred că este nevoie în momentul de faţă, nu cred că este benefic să intrăm cu reprezentanţi în Guvern, dar sigur pentru a asigura stabilitatea guvernării, putem să asigurăm un sprijin parlamentar punctual, pe diferite teme de interes naţional", este de părere Birtalan József - vicepreşedinte CJ Harghita, UDMR.
Dacă se va decide intrarea la guvernare, liderii UDMR vor pune condiţii.
"Pe noi nu ne interesează două-trei săli de sport în plus, nu ne interesează încă 100 de kilometri de drumuri judeţene, deci bani pentru drumuri judeţene, pe noi ne interesează ca şi o precondiţie detensionarea situaţiei creată de prefectul din judeţul Covasna", precizează Tamas Sandor - presedinte UDMR Covasna.
În funcţie de ce decizii vor lua PSD-ul şi PNL-ul, reprezentanţiii UDMR vor hătărî dacă vor rămâne în opoziţie sau vor intra în guvernare, la şedinţele de vineri şi sâmbătă de la Târgu Mureş.