Barmani din 5 țări, la Castelul Corvinilor
Barmani din 5 țări au participat la o competiție de profil, într-un cadru inedit. Organizată, în premieră, la Castelul Corvinilor, întrecerea îi triază pe cei mai buni barmani profesioniști. Pasionați de meseria lor, aceștia spun că totul începe ca un hobby. Apoi, cu multă muncă, determinare și pasiune, arta de a prepara băuturi alcoolice și cocktailurile devine un mod de viață.
Ajunși la Hunedoara special pentru această etapă de concurs, barmani din mai multe țări spun că acest stil de viață înseamnă și pasiune, și muncă, dar și multă bucurie. La Hunedoara, cei 16 barmani au fost testați în 2 probe.
”Proba de calificări constă în prepararea unei băuturi impuse și o băutură creație proprie, pentru a putea premia cel mai bun cocktail, și acesta va fi ales din proba de calificări, pentru a putea oferi fiecăruia această șansă”, a spus Radu Vânduț, organizator.
Antoniu lucrează ca barman profesionist de 9 ani și este acum campion mondial. Este angajat în Spania și recunoaște că după atâția ani de experiență, încă mai exersează cel puțin 6 ore în fiecare zi.
”La început e un hobby, după care devii pur și simplu dependent, de scenă, de public, de noi mișcări, de noi cocktailuri, e un drog”, spune Antoniu Marian.
Meseria de barman profesionist poate aduce venituri considerabile celor care o practică într-un mod serios.
”În State barmanii câștigă foarte mult din bartending, este văzută foarte bine meseria asta, și asta vrem să facem și noi, să o ridicăm mai sus și mai sus, și să-i facem pe barmani să înțeleagă că este un job foarte bine plătit dacă știi să îți acorzi mai mult timp în a studia și a vedea ce înseamnă bartendingul adevărat, pentru că a fi barman nu înseamnă doar a turna apă într-un pahar”, a spus Luca Valentin,membru juriu.
”De ce e nevoie pentru a fi un barman profesionist? În primul și în primul rând de multă determinare, de antrenament, originalitate, pasiune în primul rând și mult, mult efort”, spune Cătălin Banciu.
Evenimentul organizat la Castelul Corvinilor își propune nu doar să familiarizeze publicul cu stilul unic al barmanilor de a prepara băuturi, ci se vrea a fi și un promotor inedit al turismului și obiectivelor din județ.
reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariş
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News