Cum economisești 3.500 de lei pe an?

Data actualizării: Data publicării:
DIGI24 online_economisireAbonament Articol susținut de Regina Maria

Unul din cinci români nu reușește să economisească, iar unul din doi economisește mai puțin de 500 de lei pe lună, arăta, la finalul anului trecut, un sondaj realizat de cunoscuta aplicație financiară Revolut. Un alt studiu, publicat în 2021 de Erste Group, releva că 7 din 10 români nu aveau o rutină de economisire, deși peste jumătate din ei considerau că este foarte important să pună bani deoparte.

Cele două cercetări reflectă o realitate economică simplă, dar problematică: deși realizează că este important să aibă fonduri de rezervă, mai ales în contextul actual, de fapt, pentru mulți români, acest lucru rămâne o provocare, nu din lipsa dorinței, ci ca urmare a multiplilor factori care îi afectează din punct de vedere financiar și care îi împiedică să facă acest lucru - mărirea constantă a prețurilor, pe fondul lipsei creșterii veniturilor personale, de exemplu, este doar unul dintre ele.

Unul din cinci români nu reușește să economisească, iar 7 români din 10 nu au o rutină de economisire.

De partea cealaltă, companiile, care se confruntă, la rândul lor, cu provocări financiare, nu pot întotdeauna să susțină creșteri salariale pentru angajații lor la un nivel care să țină pasul cu inflația. Aflate, însă, în căutare de soluții alternative prin care să își sprijine echipele, acestea încep să investească în sănătatea și starea lor de bine.

Instrumentul prin care românii pot economisi 3.500 lei pe an

„În contextul socio-economic actual, incertitudinea financiară lasă urme adânci în bugetele angajaților și, deopotrivă, ale angajatorilor. Responsabile, însă, pentru bunăstarea propriilor echipe, companiile vin către noi în căutare de soluții”, menționează Andreea Minuță, Director Executiv, Diviza de abonamente REGINA MARIA, unul dintre cei mai mari operatori din piața privată de sănătate și lider în calitatea medicală.

O soluție este reprezentată de abonamentele medicale, un beneficiu extrasalarial care nu are doar rolul de a dezvolta o cultură a prevenției și a susține sănătatea angajaților, ci și de a contribui la economii importante în ceea ce privește cheltuielile medicale.

„Angajatorii au început să înțeleagă rolul și importanța sănătății în creșterea productivității și, concomitent, au descoperit că un abonament medical, oferit ca beneficiu extrasalarial, poate sprijini angajații din punct de vedere financiar. Prin urmare, un abonament medical devine o investiție în sănătate. Cu un cost mediu de 100 de lei lunar plătit de angajator, un angajat ajunge să economisească, în medie, 3.500 lei anual, o sumă importantă în bugetul personal. Practic, un angajat economisește de trei ori mai mult decât valoarea anuală oferită de angajator”, explică Andreea Minuță, analizând datele disponibile la nivelul rețelei. REGINA MARIA gestionează un portofoliu de peste 850.000 de abonamente medicale și peste 12.000 de companii.

„Cu un cost mediu de 100 de lei lunar plătit de angajator, un angajat ajunge să economisească, în medie, 3.500 lei anual.”

Economiile sunt realizate prin accesarea #peabonament a serviciilor medicale gratuit sau cu discount-uri semnificative în cadrul rețelei. Chiar și un pachet de bază include analize recomandate anual, alături de consultații de medicină generală, internă și de specialitate. În medie, un abonat Regina Maria economisește 3.500 lei pe an, sumă apropiată de un salariu minim brut pe economie din România – valoarea care poate fi, în funcție de complexitatea abonamentului, cu mult depășită. Suma economisită poate fi văzută, transparent, de fiecare abonat Regina Maria, pe propriul profil din aplicația „Contul Meu”.

Alături de acest beneficiu financiar, abonamentele medicale au un impact profund pe termen lung, încurajând un comportament preventiv. Conform datelor rețelei de sănătate, un abonat merge la medic în medie de 7 ori pe an, de circa 3 ori mai mult față de un pacient fără abonament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri