Live

Cum pune Samsung la lucru Inteligența Artificială pentru a ne simplifica viața cotidiană

Data publicării:
Foto: Samsung România

Inteligența Artificială a devenit o parte integrantă a vieților noastre, aducând cu sine numeroase avantaje și oportunități. Conform unui studiu Kantar, românii sunt optimiști în ceea ce privește expansiunea inteligenței artificiale. Revoluția a început deja, iar Samsung este primul brand care a început să integreze cu succes tehnologia AI în produsele sale. Rezultatul: un ecosistem interconectat care simplifică activitățile zilnice, ușurează muncă noastră, a oamenilor și ne asigură astfel mai mult timp liber pentru activitățile noastre preferate ori pentru creșterea nivelului de relaxare.

Samsung România își propune astfel să le arate consumatorilor cum poate tehnologia AI să le ușureze viața de zi cu zi.

Campania „Samsung & AI. Uimitoare separat. Extraordinare împreună” a fost lansată de companie exact din dorința de a le arăta românilor cum pot obține beneficii reale din viețile lor cotidiene cu ajutorul funcțiilor AI din cadrul produselor Samsung.

Practic, întreg portofoliul Samsung pentru anul 2024 regăsește acum produse de ultimă generație, care dispun de funcții bazate pe inteligență artificială.

Aceste servicii sunt disponibile grație SmartThings – aplicația Samsung care conectează toate produsele companiei într-un singur hub, pentru a monitoriza, controla și amplifica utilizarea device-urilor interconectate. Aplicația Smart Things funcționează, de asemenea, la rândul ei, pe bază de AI.

Astfel, poți vedea cine te vizitează acasă în lipsa ta ori poți urmări comenzile tale, de oriunde în casă, în timp ce gătești sau te uiți la televizor.

Soneria video de la intrare îți arată instant cine se află la ușă direct pe ecranul smart al frigiderului ori pe cel al televizorului.

De asemenea, dacă ai o încuietoare smart compatibilă, îți poți debloca ușa cu aplicația Samsung Wallet instalată pe telefonul tău mobil.

Ai plecat de acasă și ai lăsat luminile aprinse în casă? Le poți stinge simplu și direct, printr-o simplă atingere a ecranului telefonului.

Jet Bot AI+ este, de pildă, primul robot aspirator din lume cu procesor Intel AI încorporat. Poate recunoaște și clasifica diferite obiecte, pentru a curăța în apropierea electrocasnicelor, mobilierului sau altor obstacole. De asemenea, estimează dacă un articol este fragil și poate evita obiectele clasificate drept periculoase.

În plus, dacă ești plecat în vacanță, poți păsra în continuare controlul asupra mediului din casa ta: setează Bespoke Jet Bot AI+ să facă curat în lipsa ta.

Totodată, cu SmartThings Pet Care, poți verifica ce face animalul tău de companie: camera video frontală a Bespoke Jet Bot AI+ poate transmite în direct imagiini din propria casă.

Când scoți câinele la plimbare, îi poți atașa un Galaxy Smart Tag, pentru a-i monitoriza locația.

Ceea ce era inițial „tehnologia viitorului” devine doar câteva luni mai târziu o inovație a prezentului. Un exemplu îl reprezintă primul „AI phone”, din seria Galaxy S24 dotată cu Galaxy AI.

Ești plecat în străinătate și te-ai pierdut în timpul traducerii? Galaxy Z Flip6 este pașaportul tău pentru comunicare și cel mai fidel translator personal. De asemenea, noul telefon îți poate traduce apelurile instantaneu: pur și simplu vorbești și aplicația Live Translate se va ocupa de traducere, ajutându-te astfel să elimini orice fel de bariere lingvistice. E ca și cum ai avea un traducător fidel și inteligent, mereu la dispoziție.

Concluzia, pentru moment, este simplă: Cu Samsung ești în siguranță, te poți baza pe AI.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

(P) Inteligența Artificială - amenințare sau oportunitate?

Joe Biden şi Xi Jinping sunt de acord: Deciziile privind armele nucleare trebuie luate de oameni, nu de inteligenţa artificială

(P) Black Friday la Xiaomi: cele mai căutate produse au prețuri reduse chiar și la jumătate, până pe 25 noiembrie

Bazilica Sfântul Petru din Roma, reconstituită virtual cu 400.000 de fotografii făcute cu drone și procesate de inteligența artifcială

Partenerii noștri