Live

Cine pleacă ultimul, AI stinge lumina: Cum arată un ecosistem bazat pe inteligență artificială și beneficiile sale pentru utilizatori

Data publicării:
Foto: Samsung România

Poți alege să fii mai sănătos, să economisești energie, să fii mai productiv în business sau, pur și simplu, să ai mai mult timp liber pe care să-l petreci cu cei dragi. Ai acum la dispoziție toate aceste soluții accesibile, menite să-ți schimbe viața, grație noilor tehnologii AI prezente în întregul portofoliu de produse Samsung de ultimă generație.

Samsung crede cu tărie că inteligența artificială nu doar că îmbunătățește viața de zi cu zi, dar joacă și un rol esențial în protejarea mediului înconjurător. Electrocasnicele, cum ar fi frigiderele și mașinile de spălat, sunt acum echipate cu funcții care contribuie la reducerea consumului de energie, oferind utilizatorilor soluții eficiente din punct de vedere energetic.

La IFA 2024, Samsung a prezentat cea mai recentă gamă de electrocasnice cu eficiență energetică ridicată. Noua gamă de produse include o mașină de spălat BESPOKE AI™ cu o eficiență energetică cu 55% mai mare față de standardul minim A, o mașină de spălat cu uscător Bespoke AI Laundry Combo™ cu clasă energetică A și o mașină de spălat vase Bespoke cu 10% mai eficientă. Samsung, cunoscut pentru inovațiile sale în domeniul eficienței energetice, a dezvoltat noi tehnologii pentru a ajuta consumatorii să economisească mai multă energie în viața de zi cu zi.

Elementul central al acestor tehnologii avansate este „Bubble Shot”, care pulverizează apa prin pompa de circulație direct deasupra rufelor din tambur. Acest proces face spălarea mai eficientă și permite pătrunderea detergentului în fibrele țesăturii, pentru rezultate impecabile de fiecare dată. Tehnologia se combină cu Ecobubble™ și diferiți algoritmi pentru a spori eficiența energetică.

Ecranul tactil LCD de 7 inch disponibil pe mașinile de spălat BESPOKE AI™ servește ca centru intuitiv de control pentru spălare. Utilizatorii nu numai că pot alege rapid ciclul de spălare, dar pot primi și recomandări personalizate de spălare care se potrivesc obiceiurilor și nevoilor periodice[5]. Acesta permite controlul eficient al utilizatorului și îngrijirea rufelor.

Cu aceste progrese în materie de hardware, noua gamă eficientă din punct de vedere energetic de la Samsung suportă și SmartThings AI Energy Model. După conectarea electrocasnicelor la SmartThings, utilizatorii pot să verifice consumul de energie zilnic, săptămânal și lunar. Iar atunci când factura lunară de energie electrică estimată depășește suma vizată, aceștia pot activa AI Energy Mode prin aplicația SmartThings pentru a economisi proactiv energie.

Senzorii AI Samsung „detectează” lipsa utilizatorului din casă și închid automat echipamentele

Ecosistemul SmartThings stă la baza angajamentului Samsung de a fi pionier în domeniul eficienței energetice. Ecosistemul poate poate face o mulțime de schimbări mici, care fac cu adevărat diferența.

De exemplu, AI Energy Mode din SmartThings Energy poate economisi până la 70% din consumul de energie pentru mașinile de spălat.

De asemenea, cu SmartThings Away Mode, utilizatorii nu mai trebuie să își facă griji că uită să stingă lumina sau televizorul atunci când ies din casă. Senzorii din diverse aparate detectează lipsa utilizatorului într-o cameră și închid sistemele pentru a economisi energie.

Samsung își propune să atingă obiectivul de Net Zero până în 2050, iar utilizarea AI în electrocasnice contribuie atât la îmbunătățirea semnificativă a calității vieții utilizatorilor, cât și la eficiența energetică și protejarea mediului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

(P) Inteligența Artificială - amenințare sau oportunitate?

Joe Biden şi Xi Jinping sunt de acord: Deciziile privind armele nucleare trebuie luate de oameni, nu de inteligenţa artificială

Bazilica Sfântul Petru din Roma, reconstituită virtual cu 400.000 de fotografii făcute cu drone și procesate de inteligența artifcială

Comisia Europeană vrea să creeze fabrici de Inteligenţă Artificială. Câți bani e dispusă UE să investească în acest domeniu

Partenerii noștri