Live

Video Arme aduse ilegal în România: comandate online și livrate prin curier. Peste 300 de percheziții au loc în țară

Data actualizării: Data publicării:

Peste 300 de percheziții au loc, vineri, 4 octombrie, în toată țara, la persoane cercetate pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. O firmă din afara ţării a vândut online către clienți din România arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie, acestea fiind livrate prin firme de curierat, fără a fi declarate autorităţilor vamale, informează News.ro.

ACTUALIZARE 09.30:  Site-ul care vindea ilegal arme în țara noastră este înființat în străinătate, însă avea ca și client principal România, neavând însă și documentele necesare pentru a efectua astfel de tranzacții.

Cu toate acestea, firma ar fi vândut sute de arme pe parcursul ultimelor luni, timp în care polițiștii au declarat faptul că au reușit să pe firul tranzacțiilor și să le monitorizeze, iar acum încearcă să recupereze cât mai multe dintre armele vândute ilegal, deoarece există suspiciunea că unele dintre ele ar fi fost inclusiv modificate, astfel încât să devină mult mai periculoase în momentul în care ar fi fost folosite.

Autoritățile române efectuează în continuare și filtre în trafic, oprind mașinile care ar putea transporta astfel de arme, în încercarea de a le recupera pe toate.

 

Știrea inițială - Poliția Română a anunțat, într-un comunicat, că pune în executare „316 mandate de percheziţie domiciliară în toate judeţele ţării”. În acest dosar, se fac cercetări pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.


Mai exact, potrivit sursei citate, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a unei societăţi comerciale din afara teritoriului ţării, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Activitatea s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar firma ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu.

Acţiunea vizează creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme supuse autorizării. De asemenea, vineri dimineaţă au loc acţiuni de tip „razie” în toată ţara, în scopul prevenirii faptelor antisociale, anunță Poliția Română. 

„Acţiunea este organizată într-un dosar penal, instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Infracţionalităţii de Mediu din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa”, a anunţat Poliţia Română.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini cu armele cumpărate ilegal de pe internet, ridicate de autorități

VIDEO Imagini din aer din timpul perchezițiilor supravegheate din elicopter, la „Academia de cerșit” din Țăndărei

Ce au găsit polițiștii la perchezițiile din Țăndarei. 17 persoane au fost duse la audieri

Cât este amenda pentru oprire neregulamentară în 2024. Câte puncte de penalizare primesc șoferii care opresc în locuri interzise

Partenerii noștri