Surpare pe DN1, în zona Breaza. CNAIR: „Încercăm să facem lucrările doar cu restricționare de trafic, dar nu există o garanție”
Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a anunțat pentru Digi24, că lucrările de consolidare la DN1, după surparea care a avut loc în zona Breaza, ar putea dura aproximativ două luni și că se încearcă efectuarea lucrărilor „doar cu restricționare de trafic, dar nu există o garanție”.
Podul suspendat peste Dunăre a fost redeschis circulației pe sensul Tulcea - Brăila
CNAIR va implementa sistemul 2+1 pe „Drumul morții” - DN2
Aglomerație pe autostrada A2 către mare și pe DN1, Valea Prahovei
Trafic de coșmar pe Valea Prahovei. Rute ocolitoare recomandate șoferilor pentru a evita aglomerația
Incendiu uriaș în Prahova
Accident în lanț pe DN1
Grindină în Sinaia și inundații în județul Iași
Imagini de pe DN1, unde se demolează un pasaj
Întregul asfalt de pe podul de la Brăila ar putea fi înlocuit
„În zona kilometrului 99, între Breaza și Sinaia, a apărut această surpare. Avem echipe în zonă și am restricționat banda. După obținerea aprobărilor pentru intervenție pe motiv de calamitate, vom interveni cât se poate de repede.
Modul în care se manifestă această alunecare creează posibilitatea cel puțin a prăbușirii unei benzi. Ca atare, nu putem spunem cât va dura, cert este că vom interveni cât se poate de repede. Ce vedeți aici este rezultatul grabei permanente de a interveni în astfel de situații fără să ne ducem până în profunzimea problemei. Ani de zile ne-a sărit lumea în cap să rezolvăm cât mai repede, dar graba strică treaba. Repede înseamnă prost. Vom ține închis cât este nevoie astfel încât lucrarea să dea randament.
Deocamdată este restricționată o bandă. În cazul în care va continua această surpare, va trebui să mergem cu soluții până la stoparea surpării și la refacerea viabilității drumului,” a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR.
„Încercăm să o facem doar cu restricționare de trafic, dar nu există o garanție, mai ales că s-a și schimbat clima și plouă foarte des, iar cantitatea de apă din sol este foarte mare. Nu garantăm că nu vor mai apărea astfel de alunecări. În primă fază trebuie să stopăm alunecarea. După vom vedea dacă această alunecare se va mai manifesta. După vom veni cu refacerea drumului.
Aici problema a apărut intempestiv.
A existat mereu această presiune să intervenim cât mai repede și să deschidem circulația. Aceste soluții de moment sunt nerezistente și există riscuri să apară o nouă prăbușire.
Dacă vorbim de o consolidare, aproximativ, până la două luni ar putea să dureze o astfel de intervenție,” a precizat Alin Șerbănescu.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News