Live

Prima victorie pentru Simona Halep de la revenirea în turneul WTA după suspendare. S-a impus în trei seturi în fața Arinei Rodionova

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep. Foto: Profimedia

Simona Halep marchează prima victorie în primul tur al turneului WTA de la Hong Kong. Ea a învins-o pe australianca Arina Rodionova, după mai bine de două ore de joc. Tenismena româncă s-a impus în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-4, în prima sa victorie obținută după cea din august 2022, când se impunea în fața Anastasiei Potapova. Turneul e dotat cu premii de 115.000 de dolari, potrivit News.ro.

Simona Halep (33 de ani, #1130 WTA) se va confrunta cu rusoaia Anna Blinkova (#78 WTA).

Simona Halep a anunțat la 28 septembrie pe rețele de socializare că va participa la turneele de categorie 125 şi 250 WTA, după ce în luna mai a abandonat în primul tur turneul WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris, din cauza problemelor la genunchi, informează News.ro.

Simona Halep a spus că va participa la turneul de categoria WTA 125 din Hong Kong după ce a primit un wildcard.

Românca a primit în prima parte a acestei luni wildcard pentru turneul WTA 250 din Hong Kong, care va avea loc în perioada 26 octombrie - 3 noiembrie.

Ultima dată, Simona Halep a jucat la jumătatea lunii iunie într-un meci demostrativ la Cluj-Napoca. Anterior, la 15 mai, ea a abandonat în primul tur la turneul WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris, din cauza problemelor la genunchi. Pentru Halep a fost al doilea meci în circuitul WTA după ce a revenit în martie în competiţii după o perioadă lungă de suspendare.

„Sentimentul e unul plăcut, chiar dacă mă simt foarte obosită”

Simona Halep a declarat, miercuri, după ce s-a calificat în turul doi la turneul WTA 125 din Hong Kong, că este bucuroasă că a acceptat wildcardul la această competiţie, ea obţinând astfel prima victorie după doi ani.

“Mulţumesc tuturor pentru că au venit. A fost o plăcere să vin aici şi să joc primul meci după căteva luni. Este prima victorie din ultimii doi ani, aşa că sentimentul este unul plăcut, chiar dacă mă simt foarte obosită. Am venit aici pentru că mi s-a oferit oportunitatea de a beneficia de un wildcard. A fost grozav. Iar eu am ştiut mereu să profit de oportunităţi, aşa că sunt aici. Sunt fericită că am venit. Am avut parte de o primire călduroasă din partea oamenilor, de aceea am luptat mult astăzi şi am putut să câştig. Vreau acum doar să îmi revin şi să pot fi capablă mâine să joc din nou”, a spus sportiva în interviul de pe teren.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep revine pe teren după patru luni: „Am ajuns în Hong Kong și sunt pregătită să dau tot ce am mai bun”

Simona Halep şi-a aflat adversara din primul tur de la turneul din Hong Kong. Nu s-au mai întâlnit niciodată până acum

Simona Halep revine pe teren chiar săptămâna viitoare

Patrick Mouratoglou va antrena o jucătoare de top, după scandalul de dopaj al Simonei Halep

Partenerii noștri