Live

FOTOGALERIE. Halep vs Kerber, o încleștare a nervilor tari

Data actualizării: Data publicării:

„Ciocnirea titanilor”, a prefaţat site-ul oficial al WTA înfruntarea dintre Halep şi Kerber şi cele două jucătoare au respectat aşteptările, cu o luptă dură, intensă, pentru locul din ultimul act al turneului de la Melbourne. A fost partida turneului, prin jocul de înaltă calitate arătat, prin risipa de energie, prin tensiunea ce a atins cote maxime, care au ridicat în picioare spectatorii de pe Rod Laver Arena în picioare şi i-au ţinut cu sufletul la gură. Un meci între cele mai în formă jucătoare din circuit, în acest an, rapide, dispuse la efort şi cu baje de lovituri aproape complete, comentează News.ro.

GALERIE FOTO (clic pe prima imagine pentru a le vedea pe toate celelalte) © Guliver/GettyImages

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI, finala AUSTRALIAN OPEN 2018

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un grand slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21. Halep a salavat două mingi de meci, înainte a de fructifica a patra minge de finală.

Partida a avut în prima parte un ritm alert, de tenis „bliţ”, imprimat de Simona Halep, apoi s-a trecut la lupta corp la corp, cu schimburi şi ghemuri lungi, în care Kerber s-a simţit mai bine. Învingătoare urma să fie însă sportiva cu cea mai bună condiţie fizică şi cel mai bun psihic: Simona Halep.

Citiți și: 

Halep a luat-o tare pe Kerber de la început. Mai ofensivă ca niciodată, românca s-a năpustit peste adversara ei, cu o demonstraţie de tenis rapid şi eficient: 5-0 în 13 minute şi cu trei break-uri. Kerber s-a clătinat sub loviturile încasate, a greşit destul de mult, dar nu a cedat. Şi-a corectat evoluţia, a început să depună mai mult efort, să ajungă la mingile Simonei Halep şi să echilibreze meciul.

Kerber s-a apropiat la 3-5, recuperând două break-uri, dar şi-a pierdut apoi serviciul şi românca a câştigat primul set, cu 6-3, după doar 25 de minute de joc.

Setul al doilea a arătat o jucătoare germană mai ofensivă, mai concentrată, în timp ce Halep a mai scăzut ritmul şi a intrat în schimburile lungi de mingi, preferate de câştigătoarea din 2016, de la Melbourne. Totuşi, Halep a rupt echilibrul, cu break la 2-1, a avut o minge de 4-1, dar Kerber a făcut rebreak şi a egalat apoi la 3. La 4-3, Halep a ratat două mingi de break şi a fost neinspirată folosind o "scurtă", la care Kerber a ajuns şi a punctat, egalând din nou, la 4. Jucătoarea română a avut o nouă minge de ghem, de 5-4, dar nu a fructificat-o nici pe aceasta, iar Kerber a făcut break şi imediat a închis setul cu 6-4, după o oră şi 19 minute de la start.

Fostul lider WTA a început cu break decisivul, nesusţinut de propriul serviciu însă. De la 1-1, jucătoarele au mers cu serviciul până la 4-3, când Halep a reuşit un nou break şi a servit pentru meci. Românca a fost la două mingi de finală, dar germana nu a cedat şi făcut rebreak, după un <raliu> de 26 de lovituri. La 5-4, românca a avut două mingi consecutive de meci, pe serviciul germanei, dar aceasta a jucat extraordinar şi le-a anulat, apoi a făcut ea break şi servit pentru finală, A fost rândul Simonei Halep să salveze două mingi de meci, la 40-15 pentru Kerber şi să egaleze, la 6. Următoarea oportunitate de finală a apărut pentru Halep, la 8-7. Pe prima, a treia din această întâlnire, a ratat-o, dar nu şi pe următoarea, împunându-se cu 9-7, după două ore şi 20 de minute.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de două milioane de dolari australieni (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi patru milioane de dolari australieni (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

În ultimul act, Halep îşi va pune pe masă locul 1 mondial, cu daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, care a dispus în semifinale, cu 6-3, 7-6 (2), de sportiva belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA. Învingătoarea va fi pe prima poziţie a ierarhiei, în  clasamentul WTA ce va fi publicat luni.

Halep şi Wozniacki s-au mai întâlnit de şase ori, daneza conducând cu scorul de 4-2, cu trei victorii în ultimele trei partide jucate, două în 2017.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur la Australian Open. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Sportiva română a mai jucat în ultimul act al unui turneu „major” la French Open, în 2014 şi 2017.

Citiți și: CTP: Vom vedea un meci straniu între nou-născuta atacantă Halep și Wozniacki

„Faceți plecăciuni! Ce meci, ce roller-coaster!”. Presa internațională, despre „thrillerul” Halep-Kerber la Australian Open

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Adrian Mutu a spus cum a cunoscut-o pe cea de-a treia sa soție! ”E o chestie intimă”. Ce a făcut a doua oară când a văzut-o

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep a fost eliminată în primul tur de la Hong Kong

Ion Țiriac a dezvăluit marea greșeală făcută de Simona Halep după ce a fost testată pozitiv. „Am încercat să o ajut”

Motivarea deciziei în cazul Simona Halep, publicată de TAS la şapte luni de când suspendarea fostului lider WTA a fost redusă

Procesul în care Simona Halep cere despăgubiri de 10 milioane de dolari e în impas. Cu ce probleme se confruntă sportiva

Partenerii noștri