Live

JO 2024. Suma pe care o va obține David Popovici pentru medaliile obținute la Jocurile Olimpice

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

David Popovici s-a clasat pe locul al treilea la proba de 100 m liber de la Jocurile Olimpice 2024, care a avut loc miercuri seară, 31 iulie, și a obținut medalia de bronz.  După Jocurile Olimpice, David Popovici a rămas în buzunar cu două medalii: una de aur obținută la proba de 200 m liber și una de bronz la 100 m liber. Însă, dincolo de aceste distincții, sportivul român se va bucura și de o sumă importantă venită din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru performanțele obținute la JO.

Pentru că a obținut medalia de bronz la proba de 100 m liber, David Popovici va fi recompensat de COSR cu suma de 60.000 de euro. Însă, înotătorul român va mai primi din partea acestei organizații încă 140.000 de euro pentru medalia de aur câștigată la proba de 200 m liber. Astfel, în total, David Popovici va beneficia de o sumă în valoare de 200.000 de euro. 

„140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz. Singurele premieri în euro sunt la Jocurile Olimpice. În rest, avem echivalentul în lei.

Banii sunt oferiți de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. (n.r. printre cele mai mari sume plătite la aceste Jocuri Olimpice per medalie) La noi, doar statul premiază campionii, medaliații olimpici. În alte țări există sponsori”, a spus Elisabeta Lipă.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cele două businessuri pe care David Popovici vrea să le facă după retragerea din activitate. Unul nu are legătură cu înotul

Prima sportivă însărcinată care câştigă o medalie la Jocurile Paralimpice. ”Copilul nu a încetat să lovească”

„Expuși la contaminare”: Sportivii nord-coreeni premiați la JO ar putea fi pedepsiți de Kim Jong Un pentru că au zâmbit într-un selfie

Kadîrov și-a decorat fiul cu cea mai înaltă distincție din Cecenia: Ordinul Kadîrov. „O recunoaștere a calității morale”

Partenerii noștri