Live

Nadia Comăneci, apel tranșant după decizia TAS în cazul Ana Bărbosu - Jordan Chiles. Ce i-a propus Sabrinei Voinea

Data actualizării: Data publicării:
Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci. Foto: Profimedia Images

Nadia Comăneci a reacționat după verdictul dat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv și a făcut apel la fanii din întreaga lume ale celor trei gimnaste implicate în controversă să se oprească din atacurile la persoană. De asemenea, fosta gimnastă s-a oferit să îi dea Sabrinei Voinea medalia sa de bronz câștigată la Montreal, în 1976.

„Pentru toți fani de pe tot cuprinsul globului, vă rog să puneți STOP atacurile îndreptate împotriva Anei Bărbosu, lui Jordan Chiles și Sabrinei Voinea. E inacceptabil și crud", a reacționat Nadia Comăneci, într-o postare pe rețeaua X.

 

Reacția fostei gimnaste românce vine în contextul în care TAS a decis să îi ofere medalia de bronz Anei Bărbosu pentru finala de la sol. Asta după ce arbitrii au stabilit că contestația depusă de antrenoarea lui Jordan Chiles privind nota de plecare a sportivei din SUA nu a fost depusă în timp util.

Nadia Comăneci a anunțat că îi va oferi Sabrinei Voinea medalia sa de bronz de la Montreal, în contextul în care gimnasta a încheiat competiția pe locul 4, după ce TAS nu a luat act de cerere acestea de reexaminare.

„Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult așteptată după atâția ani. Eu nu mă aflu într-o poziție oficială să decidă cine, ce a luat și cum a făcut. Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Aș fi fost fericită să văd trei fete acolo cu trei medalii, pentru că toate au muncit și mai ales în situația în care ne aflăm acum cu protejarea sănătății mintale, cred că este bine să încurajăm și să protejăm acești copii. Eu îi dau să Sabrinei medalia mea de bronz de Montréal. Mă bucur pentru ea și ce să spun, încă citesc și am rămas. Sunt foarte bucuroase pentru România și să bucuroasă pentru Oana. O felicit pe Sabrina pentru că am făcut un exercițiu fenomenal și mă bucur pentru participarea lor și în la echipă, pentru că au făcut istorie și în echipă”, a declarat Nadia Comăneci la Antena3.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gimnasta americană Jordan Chiles nu se lasă: a depus recurs la Curtea Supremă a Elveției pentru a-și recăpăta medalia de bronz de la JO

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Medaliații la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor fi decorați miercuri de președintele Klaus Iohannis

Partenerii noștri