Live

Metoda inedită prin care Japonia rezolvă criza de locuri de cazare la Jocurile Olimpice din 2020

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020 vor să rezolve problema locurilor de cazare pentru turişti, estimate a fi insuficiente, prin amararea la cheu a unor vase de croazieră care vor deveni hoteluri plutitoare, relatează AFP, citată de Agerpres.

În ciuda numeroaselor şantiere prezente în metropola niponă pentru construcţia unui mare număr de hoteluri, experţii estimează că aproximativ 14.000 de camere ar putea lipsi de la evenimentul sportiv.

Drept urmare, factorii implicaţi au propus varianta de a caza turiştii pe pacheboturi amarate în portul din Tokyo sau în porturi vecine.

JTB, cea mai mare agenţie de voiaj din Japonia, a rezervat astfel pentru perioada olimpică pachebotul „Sun Princess”, care oferă 1.011 cabine şi promite un sejur luxos, cu jacuzzi şi săli de cinema, pentru un preţ care nu este însă la îndemâna tuturor.

Astfel, cei interesaţi vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 200.000 de yeni (1.650 euro) pentru două nopţi într-o cameră cu balcon, ofertă combinată cu bilete pentru un meci de fotbal, şi 724.000 de yeni (aproximativ 6.000 euro) pentru două nopţi într-un apartament de 50 m pătraţi şi bilete la un meci de baseball.

„Chiar dacă nu putem să dăm cifre, am primit reacţii excelente din partea clienţilor noştri”, a spus Minoru Kuge, responsabil al proiectului Tokyo-2020 pentru agenţia JTB.

Oraşul Kawasaki prevede, de asemenea, să găzduiască la cheu un vas de croazieră, „Explorer Dream”, în timp ce alte proiecte sunt în discuţie în est, la Chiba.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un „vulcan misterios” care a devastat lumea la finalul Micii ere glaciare a fost identificat. Erupția sa a răcit clima Pământului

Un oraș din Japonia își va face de rușine cetățenii care nu aruncă gunoiul corect. Numele lor va fi publicat pe site-ul administrației

Suma enormă plătită de un restaurant japonez cu stele Michelin pentru un ton roșu. „Dorința noastră este ca oamenii să-l mănânce”

Barurile din Japonia unde clienții plătesc ca să fie luați la palme de chelnerițe au renunțat la bizarul obicei de „înviorare”

Partenerii noștri