Live

JO 2024. Trăgătorul turc Yusuf Dikec povestește cum în spatele calmului său aparent "se dezlănţuie furtuni”

Data actualizării: Data publicării:
Yusuf Dikec doar pare calm. Foto: Profimedia

Trăgătorul turc Yusuf Dikec, care a devenit viral datorită atitudinii sale aparent nonşalante în momentul concursului la Jocurile Olimpice de la Paris, a declarat că de fapt, în spatele calmului său aparent, în interiorul său "se dezlănţuiau furtuni”, scrie News.ro care citează Reuters.

Dikec a câştigat argintul olimpic în proba de pistol cu aer comprimat 10 m mixt.

Cum e turcul, și pistolul

Postura sa nonşalantă, cu mâna cu care nu trăgea băgată în buzunar, a stârnit o avalanşă de meme-uri şi a câştigat o legiune de fani online. El a evitat echipamentul de înaltă tehnologie al adversarilor săi, optând pentru un simplu dop galben pentru urechi şi ochelari obişnuiţi, în timp ce el şi Şevval Ilayda Tarhan, coechipiera sa, şi-au asigurat clasarea pe podium.

"În acel moment, toată lumea spune că păream foarte calm, dar, de fapt, în mine se dezlănţuiau furtuni", a declarat Dikec, un fost ofiţer al Jandarmeriei turce. "Cred că postura mea de tragere a reprezentat foarte bine spiritul olimpic: fair-play-ul, simplitatea, claritatea şi naturaleţea. De aceea a primit atât de multă atenţie". 

Dialog viral cu Elon Musk

Faima lui Dikec a fost amplificată şi mai mult de interacţiunile sale cu Elon Musk pe platforma de social media X.

Distribuind o fotografie de la Jocurile Olimpice, Dikec a comentat: "Bună Elon, crezi că viitorii roboţi pot câştiga medalii la Jocurile Olimpice cu mâinile în buzunar? Ce-ar fi să discutăm despre asta în Istanbul, capitala culturală care uneşte continentele? @elonmusk".

Musk a răspuns: "Roboţii vor lovi centrul ţintei de fiecare dată".

Foto: Profimedia

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gimnasta americană Jordan Chiles nu se lasă: a depus recurs la Curtea Supremă a Elveției pentru a-și recăpăta medalia de bronz de la JO

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Medaliații la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor fi decorați miercuri de președintele Klaus Iohannis

Partenerii noștri