Live

JO 2024. Mesajul Elisabetei Lipă pentru gimnastele care au pierdut medalii în fața americancelor

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport Elisabeta Lipă le-a transmis un mesaj de încurajare gimnastelor Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca Voinea, după ce Ana Maria a fost lăsată fără medalia de bronz în urma unei contestații a antrenorilor americancei Jordan Chiles. „Ana, Sabrina, capul sus! Ați fost la înălțime!”, le-a spus fosta mare canotoare.

„Ana Bărbosu, atât de aproape de medalia de bronz! Ultima finală pe aparate la gimnastică de la aceste Jocuri Olimpice, cea de la sol, se încheie cu un gust amar pentru țara noastră. La doar 1 minut după ce Ana Bărbosu a câștigat medalia de bronz, o contestație făcută de sportiva americană Jordan Chiles a fost admisă, iar aceasta a trecut pe locul 3, cu 13.766 puncte, depășindu-le pe Ana și Sabrina, ambele la egalitate, cu punctajul 13.700. Am simțit pentru puțin timp euforia câștigării unei medalii la gimnastică, după atât de multă vreme, însă rezultatele obținute de sportivele noastre trebuie să ne dea speranța că la următoarea ediție de JO vom fi din nou pe podium”, a scris Elisabeta Lipă, luni pe Facebook.

Lipă le-a mai spus celor două gimnaste românce că ea crede în potențialul lor, le-a încurajat să continue să se antreneze și să își facă treaba iar „medaliile vor veni”.

„Ana, Sabrina, capul sus! Ați fost la înălțime! V-ați bătut cu Simone Biles și Rebeca Andrade pentru podium la sol și ați reușit să impresionați nu doar Arena de la Paris, ci o țară întreagă. Știu că este frustrant, însă cred în potențialul vostru. Continuați să vă antrenați, să faceți treabă bună și medaliile vor veni! Jocurile Olimpice s-au încheiat pentru cele doua gimnaste. O ediție grea dar frumoasă, o ediție la care au ajuns doar cei mai buni sportivi ai României. Felicitări, dragilor! Felicitări și antrenorilor voștri! Vă mulțumim și vă susținem mai departe!”, a completat fosta mare canotoare, pe rețeaua de socializare.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Edilul din Paris a provocat dezbateri aprinse în Franța după ce a spus că vrea să păstreze inelele olimpice pe Turnul Eiffel

Marcel Ciolacu a fost reales președinte PSD și desemnat oficial candidat la alegerile prezidențiale

JO 2024. Reacția campioanei olimpice Paula Leiton la numeroasele ironii din mediul online: „Eu ştiu cum arată corpul meu şi îl iubesc”

JO 2024. „Dacă s-ar fi făcut dreptate, medalia era la Sabrina”. Este verdictul neașteptat al unei foste mari gimnaste a României

Partenerii noștri