România - Rusia, la Campionatul Mondial de handbal 2019. Înfrângere categorică în primul meci din grupele principale
România versus Rusia a fost primul meci pe care naţionala de handbal feminin l-a avut duminică în grupa principală 2 de la Campionatul Mondial 2019 din Japonia. Așteptările din partea publicului erau mari, după ce România a furnizat mare surpriză de a ajunge în această fază a competiției când nimeni nu se mai aștepta. Însă Rusia, una dintre favoritele la titlul mondial, s-a dovedit a fi un adversar prea puternic pentru România, în ciuda faptului că în prima repriză naționala a făcut față onorabil atacului rusoaicelor.
În urma acestui rezultat, România nu mai are nicio șansă să atingă faza semifinalelor, dar se va lupta pentru o poziție cât mai bună, care să-i asigure prezența la Jocurile Olimpice din 2020.
ACTUALIZARE 9:24. Partida se încheie la scorul de 27-18 pentru Rusia.
ACTUALIZARE 9:17. România, în cădere liberă. De zece minute nu a mai înscris, iar Rusia conduce cu 25-16, când mai sunt circa cinci minute până la sfârșitul partidei.
ACTUALIZARE 9:11. Lucrurile par să scape de sub controlul jucătoarelor noastre. România-Rusia: 16-23.
ACTUALIZARE 9:08 Rusia se desprinde la cinci goluri diferență. Conduce cu 21-16, pe fondul unor greșeli pe care le fac româncele.
ACTUALIZARE 9:07. Mai sunt 15 minute de joc, iar Rusia conduce cu 18-16.
ACTUALIZARE 9:05 Se cere un time-out în momentul în care Rusia conduce cu 17-15.
ACTUALIZARE 9:02. Româncele echilibrează situația. E din nou egalitate: 15-15
ACTUALIZARE 9:00 În foarte scurt timp, rusoaicele reușesc să se desprindă la două goluri: conduc cu 15-13.
ACTUALIZARE 8:58. Avem din nou un gol peste Rusia: 13-12, dar imediat adversarele egalează: 13-13.
ACTUALIZARE 8.54: Scorul se menține egal: 11-11
ACTUALIZARE 8:51 Începe repriza a doua și România înscrie. Conduce cu 11-10.
ACTUALIZARE 8:35 O primă repriză grea, pe care România reușește să o încheie la egalitate cu Rusia: 10-10.
ACTUALIZARE 8:30. România, la un singur gol de egalare. Este 10-9 pentru Rusia.
ACTUALIZARE 8:26 România reușește să reducă din diferență. Rusia conduce cu 10-8, dar ne-am apropiat de la minus 4 goluri.
ACTUALIZARE 8:24. Au trecut 20 de minute din prima repriză, iar scorul România - Rusia este 6-9. România are superioritate numerică. Obținem o eliminare în echipa adversă și o lovitură de la 7 metri, pe care o execută impecabil Cristina Neagu.
ACTUALIZARE 8:18 Rusoaicele se desprind la patru goluri. Este 7-3.
ACTUALIZARE 8:10 Meciul a început, destul de echilibrat, deocamdată scorul este egal 3-3.
ROMÂNIA-RUSIA, LIVE TEXT ȘI VIDEO, AICI.
Partida începe la ora 8:00 și este transmisă live de Digi Sport 1.
Echipa națională a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin, vineri, după ce a învins dramatic Ungaria, scor 28-27, o victorie care a venit în ultima secundă de joc grație unei aruncări de la 7 metri reușite de Cristina Neagu.
România și Rusia au fost adversare și în semifinalele de anul trecut de la Campionatul European din Franţa, partidă câştigată cu 28-22 de rusoaice, în condițiile în care Cristina Neagu a lipsit de pe teren, fiind accidentată. România s-a clasat în cele din urmă pe locul 4 la europenele din 2018.
Din decembrie 2017 încoace, România a câştigat doar două din cele şapte dueluri directe pe care le-a avut cu Rusia, un meci încheindu-se la egalitate.
Rusia se numără printre favoritele la titlu la acest Campionat Mondial din Japonia.
Spre deosebire de România, care pornește cu 0 puncte în clasamentul din grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia, Rusia are maximum de puncte în grupa principală. A câştigat toate cele cinci meciuri din grupa D, cu China, Argentina, RD Congo, Japonia şi Suedia.
În grupă, România nu a obținut nicio victorie în partidele cu Spania și Muntenegru, în schimb a avut victorii cu Senegal, Kazahstan și Ungaria.
Cristina Neagu, motorul echipei României
Dacă ești român adevărat, îți dau lacrimile și chiar plângi gândindu-te cum joacă echipa de handbal a României, spune Cristian Tudor Popescu. Perspectivele nu sunt deloc bune, pentru că echipa nu merge, consideră gazetarul, în opinia căruia numai Cristina Neagu și uneori portarii au evoluții de excepție.
Cristina Neagu le face însă pe tricolore să viseze şi mai departe, după victoria de poveste cu Ungaria şi calificarea în main round. România are un moral de fier, înainte de meciul cu Rusia. „E clar că Rusia e echipa favorită, e echipa care e și în pole position pentru semifinale. Noi venim ca echipa care s-a calificat în ultima secundă în main round, însă asta nu înseamnă că o să intrăm deja învinse. O să intrăm mai relaxate, sper eu, gândindu-ne că putem face o surpriză frumoasă și să dăm tot ce avem mai bun”, spune Cristina Neagu.
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Rafael Nadal s-a retras
Experiment Digi24 în satele României: Dacă ar candida Brad Pitt?
Cristina Neagru își păstrează optimismul. „Putem ajunge și în 1-8, în anumite conjuncturi, pentru că nu mai suntem doar la mâna noastră, însă eu cred că următoarele trei meciuri trebuie să le privim puțin mai relaxate, să dăm tot ce avem mai bun și dacă putem să câștigăm și să facem puncte, cu atât mai bine”, a declarat Cristina Neagu înainte de partida cu Rusia.
Șansele ca handbalistele noastre, antrenate de Thomas Ryde, să ajungă în semifinale sunt mai mult teoretice. Pentru a se îndeplini un astfel de scenariu, este obligatoriu ca România să câștige toate cele trei meciuri din Grupa Principală, după care să stea la mâna rezultatelor, scrie digisport.ro.
Programul României în grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin
- Duminică, 8 decembrie, ora 08:00: România - Rusia
- Marți, 10 decembrie, ora 13:30: România - Suedia
- Miercuri, 11 decembrie, ora 11:00: România - Japonia
Toate partidele vor avea loc în Kumamoto, Japonia.
Clasamentul grupei principale 2, din care face parte România:
1. Rusia - 4 puncte
2. Spania - 4 puncte
3. Suedia - 2 puncte
4. Muntenegru - 2 puncte
5. România - 0 puncte
6. Japonia- 0 puncte
În cazul în care va încheia pe unul dintre primele două locuri ale grupei, România va obține calificarea în semifinalele turneului final.
Formația care va încheia pe locul 3 grupa va disputa o finală pentru poziția a cincea la turneul final, în timp ce ocupanta locului 4 în grupa principală va juca o finală pentru locul 7.
Primele două clasate în fiecare grupă principală vor juca apoi, încrucişat, semifinalele, în 13 decembrie, iar tot atunci se vor juca şi meciurile pentru clasarea finală pe locul 5 şi pe locul 7.
Finalele pentru medalii sunt programate în 15 decembrie.
Alte meciuri care se dispută duminică
Grupa I
Serbia – Coreea de Sud
Olanda – Germania
Norvegia – Danemarca;
Grupa II
România – Rusia (8.00)
Muntenegru – Japonia
Spania – Suedia
Tot duminică încep şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 13-24, iar între echipele care au ratat grupele principale se numără şi campioana mondială en-titre, Franţa.
La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.
România, singura națiune care a participat la toate campionatele mondiale de handbal
Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice.
În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite să intre în turneele preolimpice.
România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).
Editare web: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News