Live

Video „Următorul meci este extrem de important”. Ce l-a îngrijorat pe Mircea Lucescu imediat după Cipru - România 0-3

Data actualizării: Data publicării:
Mircea Lucescu. Foto: GettyImages

Selecţionerul Mircea Lucescu i-a lăudat pe tricolori după victoria României cu Cipru, scor 3-0, din Grupa C2 a Ligii Naţiunilor la fotbal, afirmând că este bucuros pentru că au reuşit să lege trei victorii în această competiţie. În ce privește următorul meci în deplasare al Naționalei, Lucescu își face griji de schimbarea mare de temperatură între Cipru și Lituania.

„Am făcut o foarte bună primă repriză, excelentă, 3-0 nici nu prea reflectă realitatea. Am mai avut două-trei ocazii. Ne-am apărat foarte bine, foarte compact, extraordinar de decişi (au fost) jucătorii noştri în duelurile individuale, şi ne-am creat ocazii de gol. Am controlat jocul şi asta este important. Am impus un anume stil de joc care este aproape de ceea ce făceam noi cu mulţi ani înainte şi din acest punct de vedere am fost foarte eficienţi. Victoria este victorie, urmează un alt meci foarte dificil, trecem de la 30 de grade la 7 grade, contează foarte mult cum îi recuperăm pe aceşti jucători, mai ales că terenul a fost foarte moale, iar acolo ne aşteaptă un teren greu. Ne pare rău că l-am pierdut pe Bancu pentru acest meci. Îmi pare bine pentru băieţi că au înlănţuit trei victorii, ceea ce înseamnă foarte mult. E un lucru deosebit. Acum meciul ăsta a trecut, urmează un alt meci, la fel de important”, a declarat Lucescu la Prima TV.

Tehnicianul român consideră că meciul cu Lituania este la fel de important, putând conduce la o eventuală calificare la Cupa Mondială.

„Următorul meci este extrem de important, pentru că poate să fie unul care ne poate asigura calificarea. Ne vom lupta cu Kosovo pentru primul loc şi ei au o echipă foarte bună”, a adăugat Lucescu.

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Ciprului cu scorul de 3-0 (3-0), sâmbătă seara, pe AEK Arena din Larnaca, în Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Naţiunilor.

România a tranşat soarta meciului din prima repriză, prin golurile marcate de Dennis Man (16), Răzvan Marin (25 - penalty) şi Radu Drăguşin (36).

A fost a treia victorie a tricolorilor în această campanie, după cele cu Kosovo în deplasare (3-0) şi Lituania la Bucureşti (3-1).

România va juca următorul meci cu Lituania, marţi, la Kaunas (21:45).

România este lider în grupă, cu 9 puncte, urmată de Kosovo, 6 puncte, Cipru, 3 puncte, Lituania, 0 puncte.

Citește și: Nouă puncte, nouă goluri. România conduce autoritar grupa C2 din Liga Națiunilor. Ce urmează pentru tricolori

Liga Naţiunilor 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026. Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Două femei, obligate să se dezbrace înainte de meci, pe stadion: ”Ce imbecilitate!” Imaginile au ajuns virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lotul României pentru meciurile cu Cipru și Lituania. Lucescu spune de ce nu l-a convocat pe Bîrligea. „Trebuie să dovedească un lucru”

Mircea Lucescu a anunțat lotul României pentru meciurile cu Cipru și Lituania. Marea surpriză pregătită de selecționer

George Pușcaș, reacție nervoasă la o decizie luată de Mircea Lucescu: „Îmi fac bagajul și plec acasă!”

Discursul selecţionerului Mircea Lucescu în vestiar, după meciul cu Lituania. „Bravo tuturor pentru că nu aţi cedat niciun moment”

Partenerii noștri