Live

Ilie Dumitrescu: Cred că jobul de antrenor la Națională e perfect pentru Mircea Lucescu. Are o capacitate extraordinară

Data publicării:
Ilie Dumitrescu. Foto: Digi24

Mircea Lucescu ar fi un bun antrenor pentru ehipa națională de fotbal a României, a spus că fostul jucător Ilie Dumitrescu la Digi24. În plus, acesta ar fi „jobul perfect” și pentru Lucescu, a adăugat el la emisiunea „În fața ta”. Reprezentanți ai FRF spun că Lucescu este „99%” noul selecționer, dar acesta a declarat că nu a luat o decizie.

„Vorbim de unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria fotbalului românesc. Mircea Lucescu are o experiență extraordinară, este un antrenor care a reușit la cel mai înalt nivel”, a spus Ilie Dumitrescu.

„Are nevoie de timp, deși el a fost foarte aproape de echipa națională în ultimul timp, a mers cam la toate și a urmărit atent și meciurile din campionatul nostru, și meciurile de la echipa națională, este foarte bine ancorat în tot ceea ce înseamnă fotbalul românesc. Este nevoie de puțin timp pentru ca el să-și pună amprenta pe jocul echipei, pentru că este un antrenor excelent. Cred că se va merge pe un antrenor cu experiență.

Lucescu are capacitate, vor apărea relații de joc, identitate de joc, e nevoie de timp. El nu are decât cinci zile înainte de fiecare partidă. Cred că președintele va merge pe cineva cu experiență.”, a explicat fostul fotbalist.

Întrebat dacă Mircea Lucescu ar fi dispus să se întoarcă la Națională, Ilie Dumitrescu a spus: Eu, sincer să fiu, l-am văzut foarte aproape de echipa națională, mai mult ca niciodată”.

„Cred că este jobul perfect pentru Mircea Lucescu. E liber de contract, nu lucrezi în fiecare zi, poți să stai la birou să-ți faci evaluări, să analizezei ce s-a întâmplat în week-end la meciuri, poți să călătorești, să discuți individual la echipele unde activează nucleul important de jucători, să iei contact cu ei. Este persoana care a ajuns la maturitate. El a fost în priză tot timpul, vorbim de un antrenor cu o capacitate extraordinară”, a mai spus Dumitrescu.

FRF, prin vocea lui Andrei Vochin, spune că șansele ca Lucescu să devină antrenor la Națională sunt 99%. Declarațiile acestuia lasă însă mai mult loc pentru incertitudine.

„Cine spune că Mircea Lucescu e deja selecționerul României exagerează. E adevărat că am avut în ultimele zile mai multe contacte legate de această variantă, dar trebuie să analizez foarte atent înainte de a oferi răspunsul final.

Am spus în destule ocazii că nu mă mai interesează să mă întorc la naționala României. Dar acum e o situație specială. Edi s-a oprit, din păcate, după EURO, Hagi a refuzat, timpul până la primele meciuri e foarte scurt, sunt puține variante la dispoziție. Ăsta e și unul dintre motivele pentru care sunt, deocamdată, într-o perioadă de analiză serioasă vizavi de propunerea federației,” a spus Mircea Lucescu.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Antrenor de karate din București, reținut pentru agresiune sexuală asupra a patru minore în timpul unui cantonament

Primele imagini cu Mircea Lucescu selecționer. „Așteptarea s-a încheiat”. Care este Lotul României

Ianis Hagi a renunțat la clauza care îi mărea salariul dacă mai juca un meci, dar antrenorul tot nu îl vrea: Nu s-a schimbat nimic

A murit marele antrenor de fotbal Sven-Göran Eriksson. Avea 76 de ani

Partenerii noștri