Live

EURO 2024. Cât câștigă România pentru calificare și pentru meciurile câștigate

Data actualizării: Data publicării:
EURO 2024. Cât câștigă România pentru calificare și pentru meciurile câștigate Foto: Profimedia

Emoție, adrenalină și mândrie așa ar putea fi descrisă fiecare victorie la Campionatul European de Fotbal. Dar, pe lângă explozia de bucurie, meciurile câștigate la EURO 2024 înseamnă și foarte mulți bani pentru Federațiile de Fotbal ale Naționalelor învingătoare.

Până acum țara noastră a primit bani pentru calificarea la EURO, dar în joc mai sunt puse și alte sume uriașe de bani. De exemplu, pentru calificarea la Euro, în conturile FRF au intrat 9,25 milioane de euro, iar victoria cu Ucraina ne-a adus încă un milion, ajungând până acum la un total de 10, 25 de milioane.

În continuare, fiecare remiză în grupe va însemna 500.000 de euro, iar victoria un milion. Țările care se vor califica în optimi vor primi 1,5 milioane de euro, iar cele care ajung în sferturi 2 milioane și jumătate.

Cu cât de apropiem de marele meci de la șfârșitul campionatului, cu atât sumele cresc. Premiul pentru calificarea în semifinală este de 4 milioane de euro, iar cel pentru naționalele finaliste 5 milioane de euro.  În cele din urmă, echipa care va câștigă trofeul va primi 8 milioane de euro.

Unde pot vedea suporterii meciul România-Belgia în aer liber

România joacă al doilea meci la EURO 2024, când națională întâlnește Belgia pe stadionul din Koln. Mii de suporteri români au plecat în Germani pentru a vedea meciul, însă există variante și pentru cei care au rămas în țară.

În parcul IOR, pe „insula suporterilor”, a fost amenajat un loc special în care microbiștii se pot strânge pentru a vedea meciul naționalei României împotriva Belgiei, din această seară.  Un astfel de loc a fost amenajat în Piața Obor.

Meciurile pot fi urmărite și pe Calea Victoriei, în parcarea de lângă Ateneul Român. Zona beneficiază de o tribună de 500 de locuri construită special pentru eveniment și poate găzdui 2000 de persoane. La Cluj, în Piața Unirii, este amenajat un spațiu cu 2.000 de scaune pentru suporteri, iar la Târgu Mureș, în Cetate, microbiștii pot urmări meciurile naționalei pe un ecran de 10 metri.

Editor : Redacția Digi24

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

EURO 2024. Spania s-a calificat în sferturi după ce a învins detașat Georgia cu 4-1

EURO 2024: Anglia s-a calificat cu emoţii în sferturi. 2-1 cu Slovacia, după prelungiri

Cum descrie presa ungară naționala României după evoluția de la EURO 2024

Portarul tricolorilor la Euro 2024, interviu pentru UEFA TV: De multe ori avem nevoie de cuvinte frumoase, dar nu le-am primit

Partenerii noștri