Live

După ce a cheltuit 40.000 de dolari pe bilete la JO 2020, un japonez a aflat că spectatorii vor fi interziși la Tokyo

Data actualizării: Data publicării:
Kazunori Takishima FOTO: Facebook/ Kazunori Takishima

Kazunori Takishima a călătorit în toată lumea pentru a susține Japonia la fiecare ediție de Jocuri Olimpice din ultimii 15 ani, așa că pentru el a fost o veste uriașă atunci când s-a stabilit ca evenimentul să fie găzduit de orașul său natal, Tokyo. Dar când s-a anunțat interzicerea spectatorilor, în urmă cu aproximativ o săptămână, din cauza Covid-19, bucuria lui s-a transformat într-o mare tristețe.

Bărbatul a cheltuit aproape 40.000 de dolari pe 197 de bilete pentru el și prietenii lui, pentru toate competițiile la care ar fi putut să asiste la Tokyo 2020, care începe pe data de 23 iulie.

„Am consumat timp, efort și pasiune”, a declarat Takishima pentru CNN. „Dar sunt atât de pasionat de Jocurile Olimpice încât, deși a fost foarte dificil și provocator, m-am bucurat că am cumpărat atât de multe bilete.”

Japonezul de 45 de ani, care are afaceri în domeniul imobiliar, a fost și mai bucuros după ce a aflat că, dacă ar fi urmări toate evenimentele pe care le-a rezervat, ar fi depășit recordul mondial pentru participarea la evenimentele olimpice. Se consolează, totuși, cu gândul că va primi înapoi banii pe bilete.

„Am rămas cu o mare tristețe și de fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng”, a spus Takishima. „Sunt foarte trist."

Pasiunea lui Takishima pentru Jocurile Olimpice datează din 2005, când a văzut pentru prima dată o competiție de patinaj artistic și a cumpărat imediat bilete pentru Jocurile Olimpice de la Torino 2006.

„Am ajuns acolo cu puține așteptări”, a spus el. „Dar când am văzut-o pe Shizuka Arakawa câștigând medalia de aur, am fost atât de entuziasmat încât mi-am dorit să merg la toate Jocurile Olimpice”.

Lui Kazunori Takishima îi plac sporturile, dar și emoțiile sportivilor la aceste competiții.

„Când văd lacrimile lor de bucurie la câștigarea unei medalii sau lacrimile de frustrare când o pierd, mă ambiționează și pe mine”, a spus el. „Primesc o doză mare de curaj și emoție de fiecare dată când merg.”

Dar sportivii vor suferi cel mai mult din cauza lipsei de susținere din tribune, spune japonezul. „Este o mare pierdere pentru un sportiv, pentru că nici măcar familia nu poate veni", a spus Takishima. „Dar sper că toată lumea se va bucura pentru ei în fața televizorului”.

Doar presa și o serie de demnitari vor avea voie să urmărească evenimentele de la Jocurile Olimpice din acest an, ediție care a fost amânată cu un an din cauza pandemiei.

Decizia oficialilor olimpici de a interzice spectatorii a fost luată pentru a preveni răspândirea Covid-19. Japonia tocmai a intrat în a patra stare de urgență, pe măsură ce numărul de infectări crește constant.

Însă Takeshima crede că riscurile de infectare sunt mai mari în metroul din Tokyo, care este folosit zilnic de milioane de oameni.
„Decizia de interzicere a spectatorilor a fost luată mai degrabă pe emoții decât pe cifre. Cred că țările europene care au organizat campionatul de fotbal au luat decizia corectă. Sunt foarte dezamăgit de guvern și de comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo", a spus el.

Chiar dacă este foarte dezamăgit de situația actuală, bărbatul va spus că va rămâne la fel de pasionat și va merge în continuare la toate jocurile olimpice.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a cerut o măsură radicală, înaintea pronunțării deciziei de un trilion de euro: ”Să oprească tot. Mulți vor muri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marea Britanie riscă să piardă medalia de argint de la Tokyo, cucerită la 4x100 m, din cauza unui caz de dopaj

Algerianul care s-a retras de la Jocurile Olimpice pentru a nu întâlni un sportiv israelian a primit o suspendare istorică

David Popovici spune că a refuzat oferte de la cele mai bune universități din America. „Mi-e foarte bine aici”

Cum trăiește sportiva din Belarus în exil, după episodul traumatizant de la JO: „M-au amenințat că mă eviscerează dacă mă prind”

Partenerii noștri