Șoșoacă sare în apărarea lui Viktor Orban, după ce premierul ungar a spus că șefa Comisiei Europene vrea să-l răstoarne de la putere
Diana Șoșoacă i-a scris din nou președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, de această dată pentru a-i lua apărarea lui Viktor Orban, care a acuzat-o pe șefa CE că vrea să „răstoarne guvernul suveranist ungar”. În scrisoarea sa, Șoșoacă susține că „Bruxelles-ul își continuă politica de distrugere a suveranităților naționale și a valorilor creștine, așa cum, în România, mi-ați interzis candidatura la președinția României”.
- Eurodeputata de la SOS România a mai avut o scrisoare deschisă, vineri, pentru von der Leyen în care i-a cerut să ia măsuri împotriva deciziei Curții Constituționale care a decis respingerea candidaturii ei la alegerile prezidențiale.
„Dezavuez total eforturile pe care Parlamentul European și Comisia Europeană le întreprind pentru schimbarea conducerii legitime a Ungariei, în fapt a premierului Viktor Orban, pentru că acesta se opune politicilor multiculturalist-globaliste impuse de eurocrații de la Bruxelles. În fapt, am simțit pe pielea mea influența conducerii UE prin acapararea Curții Constituțională a României cu ajutorul serviciilor secrete care mi-au anulat candidatura la președinția României din cauza convingerilor mele suveraniste, naționale și creștine care nu coincid cu interesele UE. Nimeni nu are dreptul să interfereze în treburile interne sau în alegerile altor țări, așadar nici funcționarii nealeși de la Bruxelles, care nu pot decide pentru vreo țară membră a Uniunii Europene, nu au voie să schimbe puterea aleasă în mod legitim nici în Ungaria, nici în alt stat”, precizează Șoșoacă, în scrisoare adresată președintei CE și cea a Parlamentului European, Roberta Metsola.
Ea le-a transmis președintei Comisiei Europene și președintei Parlamentului European că prin eforturile lor de a schimba Guvernul Orban, „Bruxelles-ul își continuă politica de distrugere a suveranităților naționale și a valorilor creștine, așa cum, în România, mi-ați interzis candidatura la președinția României de teamă să nu pierdeți controlul asupra resurselor României și asupra actualei clase politice care îndeplinește toate diktatele Bruxelles-ului”.
„E clar acum de ce m-ați îndepărtat din sala de plen de la Strasbourg tocmai când venea premierul Ungariei, și anume ca să nu fiu de față și să nu îi iau apărarea lui Viktor Orban atunci când vorbește în plenul PE despre pace și despre un viitor suveranist și creștin pentru Europa. În schimb, l-ați atacat pe Viktor Orban cu un scandal în plen, permițând întreruperea ședinței cu cântece de extrema stângă fără să aplicați aceleași sancțiuni pe care mi le-ați impus mie, pentru că atunci când aveți nevoie și vă slujește jocurilor politice anti-suveraniste și anti-creștine, permiteți orice derogare și orice scandal. Doar atunci când e vorba de credință și de icoane, cum a fost cazul meu, nu mai tolerați nimic, semn că creștinismul nu are ce să caute în Europa voastră!”, mai spune Șoșoacă, în scrisoare.
Argumentele prin care Șoșoacă îi ia apărarea lui Viktor Orban
Eurodeputata SOS România mai spune că Europa are nevoie de credință, de creștinism, de patriotism și „de guverne suverane și creștine care să apere interesul cetățenilor, nu al suprastructurii de la Bruxelles, iar lupta Comisiei Europene și a conducerii Parlamentului European împotriva suveraniștilor și a credincioșilor din întreaga Europă arată dorința unor lideri numiți, iar nu aleși, de a instaura dictatura în toate țările UE, cu politicieni aleși din afara țării lor și care să îndeplinească ordinele unor entități asociative externe”.
„Vă solicit ferm să respectați suveranitatea și valorile creștine ale tuturor popoarelor europene! Avem dreptul de a candida și de a fi aleși, iar cei care au fost aleși, precum Viktor Orban în Ungaria, au dreptul să își îndeplinească mandatul dat de către popor fără interferențe externe. Amestecul Parlamentului European și al Comisiei Europene în alegeri și în politica țărilor membre ale UE încalcă în mod flagrant Tratatul de înființare și Tratatul de Aderare la UE! Nicăieri în Tratatul de înființare și în Tratatul de Aderare la UE nu se precizează că Parlamentul European sau Comisia Europeană au dreptul să anuleze alegeri și candidați sau au dreptul să schimbe guverne! Noi, națiunile suverane și creștine care am aderat la UE, nu permitem impunerea din afară a niciunui politican și a niciunei marionete pentru a servi interesele organizațiilor și organismelor din care facem parte. Suntem state membre independente, naționale, suverane și creștine! Dumnezeu să binecuvânteze România, Ungaria și Europa creștină!”, a conchis Șoșoacă.
Editor : Ana Petrescu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News