Live

Un asteroid va trece mâine seară aproape de Pământ. Cum poate fi văzut în direct

Data publicării:
Asteroid în apropierea Terrei, imagine ilustrativă. FOTO: Guliver/ Getty Images

Un asteroid care se îndreaptă spre atmosfera Pământului a fost descoperit de NASA săptămâna trecută. Asteroidul va trece mâine la aproximativ 3.500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, relatează Space.com.

Asteroidul 2023 BU a fost descoperit sâmbătă de Centrul pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului al NASA și este programat să treacă cel mai aproape de Pământ joi, 26 ianuarie, aproape de miezul nopții.

Asteroidul va trece la aproximativ 3.500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, devenind a patra cea mai apropiată dintre rocile spațiale care se apropie de planeta noastră.

Asteroidul va fi la aproximativ 3% din distranța medie de la Pământ la Lună.

Chiar dacă acest asteroid ar avea o traiectorie spre Pământ, nu există motive de îngrijorare, deoarece, potrivit CNEOS, asteroidul măsoară între 3,6 și 8,2 metri. Potrivit experților NASA, orice asteroid mai mic de 24 de metri are mai multe șanse să ardă în atmosfera Pământului decât să atingă solul.

Pasionații de astronomie vor putea vedea Asteroidul 2023 BU cu ajutorul Virtual Telescope Project, un set de telescoape robotizate cu sediul în Ceccano, Italia, care sunt accesibile online, configurate pentru ca oamenii să aibă propria experiență astronomică din confortul caselor lor.

Transmisiunea VTP cu trecerea asteroidului va începe joi, 26 ianuarie, la ora 19.15 GMT. Îl puteți urmări pe site-ul proiectului sau pe canalul de YouTube.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Bill Nelson, NASA: Nu am văzut diviziune rasială sau religioasă. Din perspectiva spațiului, toți suntem cetățeni ai planetei Pământ

Înainte și după dezastru. Cum se vede din satelit tragedia din regiunea Valencia

La bordul Stației Spațiale Internaționale va fi realizat un experiment științific dezvoltat în România. În ce va consta cercetarea

Partenerii noștri