Live

Galerie Foto Prada și Axiom Space au prezentat noul costum spațial care va fi folosit de astronauții misiunii Artemis 3

Data publicării:
Prada și Axiom Space au prezentat noul costum spațial care va fi folosit de astronauții misiunii Artemis 3. Foto: Profimedia Images

Grupul italian de lux Prada şi compania Axiom Space, al cărei sediu general se află în Houston, au dezvăluit miercuri designul unui nou costum spaţial, care va fi folosit de NASA pe Lună în cadrul misiunii Artemis 3, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Artemis 3, concepută pentru a include prima asolizare a unui astronaut pe Lună după misiunea Apollo 17 din 1972, este programată să se desfăşoare, potrivit calendarului actual, în anul 2026.

Noua Unitate de Mobilitate Extravehiculară Axiom (AxEMU), prezentată la Congresul Internaţional de Astronautică de la Milano, îşi propune să combine estetica şi funcţionalitatea de înaltă inginerie pentru a face faţă condiţiilor lunare dificile.

Aceste costume spaţiale au fost concepute pentru a rezista temperaturilor extreme de la polul sudic al Lunii şi pentru a suporta cele mai scăzute temperaturi din regiunile lunare permanent umbrite timp de cel puţin două ore, au declarat cele două companii într-un comunicat de presă comun.

Astronauţii vor putea efectua ieşiri în spaţiu timp de cel puţin opt ore.

Costumul spaţial AxEMU a fost deja supus unor teste extensive, inclusiv sub apă, pentru a simula condiţiile dificile ale mediului lunar. Designul său se apropie de stadiul final de dezvoltare, au declarat cele două companii.

„Sunt foarte mândru de rezultatul pe care îl prezentăm astăzi, care este doar primul pas într-o colaborare pe termen lung cu Axiom Space”, a declarat directorul de marketing al casei de modă Prada, Lorenzo Bertelli.

Pe măsură ce explorarea spaţială şi industria turismului se dezvoltă tot mai mult, brandurile de lux explorează posibile parteneriate.

Luna trecută, casa de modă franceză Pierre Cardin a prezentat un costum de antrenament pentru astronauţi, care urmează să fie utilizat la centrul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) din Koln.

Grupul hotelier Hilton colaborează cu Voyager Space pentru a sprijini proiectarea şi dezvoltarea apartamentelor destinate echipajelor de astronauţi la bordul viitoarei staţii spaţiale comerciale Starlab, aflată în prezent în etapa de dezvoltare şi care ar trebui să fie lansată pe orbita joasă a Terrei în 2028.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Lovitură de teatru, după ce i-a cerut divorțul și jumătate din avere pentru că a făcut doi copii cu amanta! ”A rămas mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sonda Europa Clipper este gata de lansare. NASA caută „condiții pentru viață” pe una din lunile lui Jupiter

Misiunea spațială menită să salveze omenirea de soarta dinozaurilor. Cum putem evita scenariul „Armageddon”

Aurora boreală, vizibilă tot mai des și în zone unde nu este un fenomen obișnuit. Care este explicația

Imagini din spaţiu cu uraganul Milton. Un astronaut NASA a filmat furtuna care urmează să lovească Florida

Partenerii noștri