Live

Nvidia a depășit Microsoft și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Data publicării:
Foto: Jensen Huang, co-fondator, președinte și CEO al Nvidia / Sursa foto: Profimedia Images

Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie din lume, după ce prețul acțiunilor sale a atins marți un maxim istoric. Ziua de tranzacționare s-a încheiat la aproape 136 USD pe unitate şi o capitalizare de 3.339 de miliarde de dolari, în creștere cu 3,6%, trecând în fața Microsoft, după ce a depășit Apple la începutul acestei luni.

Nvidia produce cipuri necesare pentru software-ul de inteligență artificială (AI), iar cererea pentru produsele sale i-a sporit vânzările și profiturile în ultimii ani.

Creșterea prețului acțiunilor de marți arată că piața evaluează acum compania la 3,34 miliarde de dolari, prețul aproape dublandu-se de la începutul acestui an. În urmă cu opt ani, acțiunile valorau mai puțin de 1% din prețul actual, conform BBC.

Concurența dintre dezvoltatorii AI este acerbă. Microsoft, Alphabet, proprietarul Google, Meta și Apple sunt doar câțiva dintre giganții tech care se luptă pentru a crea un produs care să fie câștigătorul absolut.

În competiție este și Nvidia, care domină marea majoritatea pieței de cipuri AI.

Ca atare, investitorii cred că compania va continua să crească în valoare. Cifrele de vânzări și profit ale Nvidia au depășit așteptările multor analiști în ultimii ani.

În mai, după ce a fost publicat ultimul său set de rezultate financiare, analistul de tehnologie Quilter Cheviot, Ben Barringer, a declarat că Nvidia a „depășit încă o dată un obstacol foarte mare”. „Iar cererea nu dă semne de oprire”, a adăugat el.

Cu toate acestea, o minoritate este în continuare precaută, scrie BBC.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Revoluția AI a început, dar nu e nevoie să te iei la trântă cu frigiderul: Inteligența Artificială e aici ca să ne ajute pe toți

AI-ul – de la abstract la realitate

Înghețată cu bacon și nuggets de sute de dolari. McDonald’s renunță la AI după ce tehnologia a greșit mai multe comenzi drive-thru

Apple a depăşit Microsoft și a redevenit cea mai valoroasă companie din lume

Partenerii noștri