Live

Rusia vrea „să combată” încălzirea globală folosind gaz și energie nucleară, ca alternativă la agenda climatică a Occidentului

Data publicării:
Rusia a susținut frecvent că utilizarea gazelor naturale este pe deplin compatibilă cu obiectivele globale privind combaterea schimbărilor climatice. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Rusia își va urmări propriile obiective legate de climă și va înainta propuneri privind combaterea încălzirii globale ca alternativă la agenda promovată de Occident, a declarat vineri ministrul adjunct al Energiei, Pavel Sorokin, informează Reuters.

Comentariile lui Sorokin ar putea fi un precursor pentru potențiale contre la summitul COP29 al ONU privind clima, care urmează să aibă loc în noiembrie în Azerbaidjan.

Relațiile dintre Rusia și Occident sunt cel mai proaste din ultimele decenii din cauza conflictului din Ucraina, iar Kremlinul nu este de acord cu multe aspecte, inclusiv cele legate de climă.

Rusia deține cele mai mari rezerve de gaze naturale

Rusia, care deține cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume, lucrează la o nouă strategie energetică până în 2050.

În strategia noastră energetică, vom ține cont de acele măsuri (referitoare la climă) care nu vor pune o presiune semnificativă asupra potențialului nostru de dezvoltare și vom încuraja țările prietene să facă același lucru”, a declarat Sorokin la o conferință de energie.

El a spus că există un potențial mare în ceea ce privește eficiența energetică ca modalitate de a aborda criza climatică.

În Rusia, potențialul nostru de economisire a energiei este de 20%-30%. Aceasta este o modalitate constructivă de a reduce emisiile și de a nu arunca la gunoi totul cu turbine eoliene și panouri solare", a spus Sorokin.

Unele dintre măsurile realiste sunt să folosim resursele curate pe care le avem. Cum ar fi gazul, cum ar fi nuclearul, cum ar fi energia hidroelectrică”, a mai spus acesta.

Rusia a susținut frecvent că utilizarea gazelor naturale este pe deplin compatibilă cu obiectivele globale privind combaterea schimbărilor climatice și spune că ar trebui să rămână un element cheie în consumul de energie.

Unii oameni de știință din domeniul climei spun că creșterea producției de gaze naturale, în principal metan, devine unul dintre cei mai mari factori ai schimbărilor climatice și că planurile de extindere a industriei ar putea împiedica eforturile de reducere a gazelor cu efect de seră.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Și-a oficializat relația cu o prietenă apropiată a defunctului său fiu. Diferența de vârstă dintre ei este de 25 de ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Diferențele între dronele rusești prezente la expozițiile militare și realitate: ultimele sunt legate cu sârmă și superglue

Rusia judecă un american în vârstă de 72 de ani ca presupus mercenar pentru Ucraina

NATO va înființa un nou Comandament în apropierea graniței cu Rusia. Scopul din spatele deciziei

O rachetă rusească a făcut ravagii în centrul Ucrainei. Autoritățile se tem că mai multe persoane sunt îngropate sub dărâmături - VIDEO

Partenerii noștri