Papa Francisc cere să se facă eforturi mai mari pentru mediu. Suveranul Pontif este profund îngrijorat de incendiile din Grecia
Papa Francisc se declară vineri ”profund îngrijorat” de incendiile din Grecia, de amenințările la adresa vieții și pagubele materiale suferite, şi cere o reînnoire a eforturilor de apărare a mediului împotriva modificărilor climatice, relatează AFP, citată de News.ro.
”Papa Francisc este profund îngrijorat de ameninţările la adresa vieţii şi pagubele cauzate de numeroase incendii în diverse regiuni ale Greciei şi din alte părţi, cauzate de valuri de căldură care lovesc numeroase ţări europene”, i-a scris, în numele Papei, numărul doi de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin, preşedintelui Conferinţei Episcopale elene, Petros Stefanou.
Pope Francis sends a telegram to the president of the Bishops’ Conference of Greece offering his prayers for the recent fires there and praying for action to combat the climate crisis “for the sake of future generations” pic.twitter.com/fSeZRTTfXg
— Christopher White (@cwwhiteNCR) July 28, 2023
Papa Francisc este cunoscut ca fiind un aprig apărător al mediului.
Pe 18 iunie 2015, cu șase luni înainte de conferința ONU privind clima, de la Paris, perioadă aleasă special pentru a convinge liderii lumii de necesitatea unei schimbări, a publicat o enciclică adresată întregii congregații catolice. Documentul de 184 de pagini a deplâns degradarea mediului și încălzirea globală, a criticat consumerismul și dezvoltarea iresponsabilă și a avertizat cu privire la „consecințe grave pentru noi toți” dacă tendințele actuale vor continua.
Prin „Laudato Si’ “, Papa Francisc a adus în conversația despre mediu perspectiva morală. Acesta spunea că singura condiție pentru a îmbunătăți viețile săracilor este “garantarea faptului că aceștia au condițiile în care pot trăi, înflori și supraviețui”.
În mesajul de vineri, Papa Francisc îşi exprimă dorinţa ca ”riscurile la adresa casei noastre comune, exacerbate de actuala criză climatică, să îndemne toate popoarele să-şi reînnoiască eforturile pentru a avea grijă” de planetă ”pentru generaţiile viitoare”.
Chiar dacă acum pare că incendiile au mai scăzut ca desfășurare, Grecia este de două săptămâni un cuptor în flăcări.
Principalele dezastre au izbucnit în urmă cu o săptămână, pe insulele turistice Rhodos, Corfu şi Evia, iar apoi în centrul Greciei, unde un incendiu a izbucnit miercuri în regiunea Volos, pe coasta de est.
Editor : M.I.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News