Live

Danemarca va planta un miliard de copaci pe terenuri agricole în următorii 20 de ani

Data publicării:
Sectorul agricol este cea mai mare sursă de gaze cu efect de seră din Danemarca. Sursa foto: Profimedia Images

Danemarca va transforma 15% din terenurile sale agricole în păduri și habitate naturale într-un efort de a reduce utilizarea îngrășămintelor, care a dus la epuizarea severă a oxigenului în apele daneze, precum și la pierderea vieții marine, au transmis luni parlamentarii, informează Reuters.

Danemarca, printre cele mai intens cultivate țări din lume, cu aproape două treimi din teritoriul său, a pus deoparte 43 de miliarde de coroane daneze (6,1 miliarde de dolari) pentru a achiziționa pământ de la fermieri în următoarele două decenii.

Conform acestui proiect, care face ca Danemarca să fie prima țară care impune o taxă pe carbon în agricultură, statul nordic intenționează să planteze un miliard de copaci pe terenuri agricole în următorii 20 de ani.

Un minister a fost creat în august pentru a implementa un acord verde încheiat în iunie între fermieri, industrie, sindicate și grupuri de mediu.

Reducerea emisiilor din agricultură, cea mai mare sursă de gaze cu efect de seră din Danemarca, a reprezentat un obstacol major pentru parlamentarii care doresc să atingă un obiectiv obligatoriu din punct de vedere legal pentru 2030 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 70% față de nivelul din 1990.

Nivelurile de oxigen din apele daneze au atins niveluri alarmant de scăzute în acest an, din cauza scurgerii de nutrienți din îngrășăminte din zonele joase.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Drumurile forestiere vor fi supravegheate video. Ce mai prevede noul Cod silvic adoptat de Camera Deputaților

Mașini distruse de copacii căzuți din cauza vântului, în Piatra-Neamț. A fost emis mesaj RO-ALERT

Un petrolier rusesc s-a rupt în două în timpul unei furtuni în Marea Neagră. „A avut loc o deversare de produse petroliere”

Încălzirea cu lemne ar putea fi mai rea decât se credea pentru aerul din zonele rurale, potrivit unui studiu

Partenerii noștri