Live

NASA primește 4 miliarde de dolari ca să aducă pietre și pământ de pe Marte

Data actualizării: Data publicării:
Foto: YouTube/NASA

Planurile NASA de a ajunge pe Marte au făcut un mare pas înainte. O comisie independentă a aprobat misiunea de a lua mostre de pe „planeta roșie”. Bugetul primei faze a misiunii va fi de patru miliarde de dolari.

Planul de colectare a rocilor de pe Marte presupune două faze, iar una dintre ele este rezolvată. Roverul Perseverance va ajunge pe „planeta roșie” în februarie 2021. El este echipat cu o serie de tuburi pentru mostre care vor fi folosite pentru a colecta pietre şi pământ.

Recuperarea mostrelor va fi aspectul principal din misiunea aprobată. Nu va fi deloc uşor: Agenţia Spaţială Europeană va contribui şi ea pentru că mostrele trebuie pasate de la un rover la altul înainte să fie aduse pe Pământ.

„Mostrele de pe Marte au potenţialul de a schimba profund felul în care înţelegem originea, evoluţia şi distribuirea vieţii pe Pământ şi în alte locuri din Sistemul Solar”,  a explicat reprezentantul NASA, Thomas Zurbuchen, potrivit Mediafax.

„Misiunea de recuperare a mostrelor este una de lungă durată. NASA estimează că următoarea fază a misiuni va fi demarată în a doua parte a deceniului, pentru ca mostrele de pe Marte să ajungă pe Pământ după 2030”, a adăugat el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Vrem ca oamenii să zboare pe alte planete”. Cum vede directoarea operaţională a SpaceX viitorul companiei

Cele mai detaliate imagini ale suprafeței Soarelui au fost realizate de misiunea spațială Solar Orbiter. La ce ajută informațiile

Lasere „alimentate de lumina soarelui” ar putea fi noua sursă de energie în spațiu pentru călătorii pe Lună și pe Marte

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Partenerii noștri