Live

Microsoft adaugă un nou buton pe tastatură, prima dată după 30 de ani. Ce funcție va avea

Data actualizării: Data publicării:
Microsoft adaugă un nou buton pe tastatatură. Foto: Profimedia Images

Microsoft adaugă un nou buton pe tastaturile pentru PC-uri și laptopuri Windows, care va apela la un asistent AI, a anunțat gigantul tehnologic, marcând prima schimbare majoră a designului în ultimele decenii și subliniind angajamentul companiei față de inteligența artificială, scrie Forbes.

Butonul va fi dedicat asistentului pentru serviciile de AI și va fi plasat în dreapta tastei „Space”. Butonul va înlocui fie tasta CTRL din dreapta, fie o tastă de meniu, în funcție de aspectul tastaturii.

Apăsarea butonului va chema Copilot de la Microsoft, un chatbot AI care poate ajuta utilizatorii să cerceteze, să scrie texte, să creeze imagini și chiar să-și transforme ideile în cântece. 

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele executiv și directorul de marketing pentru consumatori Yusuf Mehdi într-o postare pe blog. Mehdi a spus că actualizarea „marchează prima schimbare semnificativă a tastaturii PC-ului Windows în aproape trei decenii”, adăugând că va da posibilitatea utilizatorilor să participe la revoluția AI.

Microsoft a lansat în septembrie Copilot, sub sloganul „your everyday AI companion”. În noiembrie anunța că, pentru simplificare, Bing Chat și Bing Chat Enterprise se vor rebrandui în Microsoft Copilot.

Cei care nu au activat Windows Copilot vor fi duși la „Windows search” prin apăsarea noii taste.

Microsoft spune că 2024 va fi anul inteligenței artificiale și insistă pe faptul că tehnologiile de inteligență artificială sunt, pas cu pas, integrate în tot mai multe produse ale companiei.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Joe Biden şi Xi Jinping sunt de acord: Deciziile privind armele nucleare trebuie luate de oameni, nu de inteligenţa artificială

Bazilica Sfântul Petru din Roma, reconstituită virtual cu 400.000 de fotografii făcute cu drone și procesate de inteligența artifcială

Comisia Europeană vrea să creeze fabrici de Inteligenţă Artificială. Câți bani e dispusă UE să investească în acest domeniu

O specie rară de albine a dat peste cap planurile Meta pentru construirea unui centru de date AI alimentat cu energie nucleară

Partenerii noștri