Live

„Sunt destul de sigur că inteligența artificială îmi va lua locul de muncă”. ChatGPT a scris un articol de 600 de euro în 30 de secunde

Data actualizării: Data publicării:
ChatGPT, care a atras peste 1 milion de utilizatori la scurt timp după lansare, este un model de inteligență artificială care produce text conversațional. Foto: Profimedia Images

Un scriitor freelancer din Marea Britanie a fost impresionat de capacitatea ChatGPT, un program care folosește inteligența artificială, de a redacta un articol pentru care în mod normal acesta cere 600 de euro. „A terminat un articol de marketing în 30 de secunde”, spune Henry Williams, potrivit The Guardian.

Williams spune că articolul redactat de ChatGPT a avut nevoie de puțină editare, dar odată editat, era un text pe care l-ar fi vândut cu 600 de euro.

Articolul a fost structurat simplist, dar „punctele cheie, gramatica și frazarea au fost toate perfecte”, spune Williams.

„Sunt destul de sigur că inteligența artificială îmi va lua locul de muncă”, a completat acesta.

ChatGPT, care a atras peste 1 milion de utilizatori la scurt timp după lansare, este un model de inteligență artificială care produce text conversațional. Acesta a fost antrenat să interacționeze cu utilizatorii într-un mod natural.

Spre deosebire de modelele tradiționale de limbaj, ChatGPT poate învăța să genereze răspunsuri fără instrucțiuni explicite. Dacă textul generat este trecut printr-un program de verificare a plagiatului, veți descoperi că acel conținut este 100% unic.

Deși ChatGPT este încă în mediul de test, tehnologia s-a dovedit a fi promițătoare pentru scrierea de coduri și eseuri sofisticate.

Cu toate acestea, ChatGPT a arătat o tendință de a prezenta cu încredere informațiile false ca adevărate, stârnind îngrijorarea că ar putea contribui la răspândirea dezinformării pe internet.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ChatGPT devine motor de căutare asemănător Google. Și alţi giganţi ai tehnologiei au lansat servicii similare în 2023 şi 2024

Ce putem face dacă inteligența artificială devine conștientă. Planul cercetătorilor pentru a evita scenariul „Frankenstein”

Denunțătorul unor practici considerate ilegale ale companiei OpenAI a fost găsit mort într-un apartament din San Francisco

BBC depune plângere la Apple în legătură cu ştiri false generate de AI şi care îi sunt atribuite

Partenerii noștri