Live

Noua metodă de înșelătorie informatică. Ce mesaje trimit hackerii pe telefon

Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Guliver/GettyImages

Datele și banii noștri pot fi furați printr-un simplu SMS. Hackerii sunt foarte creativi când trebuie să ne fure banii și datele.

Una dintre metodele folosite este Smishing, prin care atacatorii se folosesc de un SMS. Aceștia trimit mesaje înșelătoare care încurajează utilizatorii de smartphone-uri să viziteze site-uri frauduloase, să descarce amenințări informatice sau să-și divulge datele personale.

Un exemplu de SMS ar fi: „Veți fi taxat cu 2 euro lunar dacă nu vă dezabonați acum. Accesați linkul de mai jos pentru a vă dezabona”.

Este recomandat să folosiți o soluție de securitate performantă nu doar pe calculatorul personal, ci și pe telefonul mobil, spun specialiștii. Stăm de vorbă despre acest subiect cu Liviu Arsene, expert în securitate.

„Atacatorii și-au schimbat tactica. Dacă am început să recunoaștem mai bine tipul de fraudă prin e-mail, acum prin sms-uri suntem mai predispuși să credem acele mesaje tocmai pentru că exploatează o componentă de inginerie socială și creeaza și o presiune de timp: Dă clic aici în 24 de ore. Nu întotdeauna aceste mesaje sunt legitime. Dacă primiți sms-ul de la un număr necunoscut, ignorați acel mesaj. O măsură de securitate este să tastați acel link pe calculator, într-un browser. De obicei acele link-uri duc către formulare sau către pagini web unde sunteți avertizat că aveți telefonul infectat și, pentru a dezinfecta, trebuie să activați o aplicație, care la rândul ei este un virus”,  explică Liviu Arsene, expert în securitate.

Editor web: C.T.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Meta a fost amendată în UE cu 251 de milioane de euro din cauza piratării a trei milioane de conturi Facebook în 2018

Panourile fotovoltaice pun în pericol siguranța rețelelor energetice din cauza vulnerabilității la atacuri informatice

Hackerii au spart o agenție din subordinea Ministerului Apărării din Ungaria. Suma uriașă pe care o cer pentru a nu publica datele

„Avem un sextape cu George Simion”. Site-ul partidului AUR a fost atacat de hackeri

Partenerii noștri