Noua metodă de înșelătorie informatică. Ce mesaje trimit hackerii pe telefon
Datele și banii noștri pot fi furați printr-un simplu SMS. Hackerii sunt foarte creativi când trebuie să ne fure banii și datele.
Filme pentru adulți pe Facebook-ul unei mănăstiri
Hackerii au găsit o nouă modalitate pentru a-i înșela pe români
România, ținta hackerilor ruși
„Anul acesta este raiul pentru hackeri”. Interviu cu fostul șef al Direcţiei Naţionale Cibernetice din Israel
Buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâna hackerilor
Cum se folosesc hackerii de AI ca să înșele oamenii
Descinderi DIICOT la grupări de hackeri. Aceștia ar fi atacat site-urile mai multor instituții publice
Avertismentul FBI: Tehnologia „Deep fake” devine tot mai periculoasă
Site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri
Una dintre metodele folosite este Smishing, prin care atacatorii se folosesc de un SMS. Aceștia trimit mesaje înșelătoare care încurajează utilizatorii de smartphone-uri să viziteze site-uri frauduloase, să descarce amenințări informatice sau să-și divulge datele personale.
Un exemplu de SMS ar fi: „Veți fi taxat cu 2 euro lunar dacă nu vă dezabonați acum. Accesați linkul de mai jos pentru a vă dezabona”.
Este recomandat să folosiți o soluție de securitate performantă nu doar pe calculatorul personal, ci și pe telefonul mobil, spun specialiștii. Stăm de vorbă despre acest subiect cu Liviu Arsene, expert în securitate.
„Atacatorii și-au schimbat tactica. Dacă am început să recunoaștem mai bine tipul de fraudă prin e-mail, acum prin sms-uri suntem mai predispuși să credem acele mesaje tocmai pentru că exploatează o componentă de inginerie socială și creeaza și o presiune de timp: Dă clic aici în 24 de ore. Nu întotdeauna aceste mesaje sunt legitime. Dacă primiți sms-ul de la un număr necunoscut, ignorați acel mesaj. O măsură de securitate este să tastați acel link pe calculator, într-un browser. De obicei acele link-uri duc către formulare sau către pagini web unde sunteți avertizat că aveți telefonul infectat și, pentru a dezinfecta, trebuie să activați o aplicație, care la rândul ei este un virus”, explică Liviu Arsene, expert în securitate.
Editor web: C.T.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News