Live

Inteligenţa artificială va avea șefi. Meta a lansat un model AI care poate verifica munca altor modele AI

Data publicării:
Și așa au apărut primii șefi din industria AI. Foto: Profimedia

Meta Platforms, proprietara Facebook, a lansat un set de noi modele AI dezvoltate de divizia sa de cercetare, inclusiv un "Evaluator Autodidact" care ar putea reduce implicarea umană în procesul de dezvoltare a inteligenţei artificiale (AI), transmite Reuters, citat de News.ro.

Această lansare vine după introducerea acestui instrument în luna august, într-o lucrare care a detaliat modul în care se bazează pe tehnica ”lanţului de gândire”, similară cu cea folosită de modelele o1 recent lansate de OpenAI, pentru a face evaluări mai fiabile ale răspunsurilor oferite de modele.

Tehnica implică descompunerea problemelor complexe în paşi logici mai mici, îmbunătăţind acurateţea răspunsurilor în domenii precum ştiinţa, programarea şi matematica.
Cercetătorii Meta au utilizat date generate exclusiv de AI pentru a antrena modelul evaluator, eliminând complet intervenţia umană în această etapă.

Această abilitate de a folosi AI pentru a evalua alte AI oferă o perspectivă asupra unui potenţial drum către dezvoltarea agenţilor AI autonomi capabili să înveţe din propriile greşeli, au declarat pentru Reuters doi dintre cercetătorii din spatele proiectului.

Modelele care se auto-îmbunătăţesc ar putea elimina necesitatea procesului costisitor şi ineficient numit Învăţare prin Întărire din Feedback Uman (RLHF), care presupune contribuţia unor adnotatori umani cu expertiză specializată pentru a eticheta corect datele şi a verifica răspunsurile la întrebări complexe din matematică şi scriere.

Citește și

Bacterii modificate, utilizate într-un vaccin cu efecte promițătoare ca imunoterapie împotriva cancerului

Google va bloca reclamele electorale după închiderea urnelor, cu ocazia alegerilor din SUA. „Vrem să limităm potențialul de confuzie”


Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noaptea din octombrie când se dă ceasul înapoi. Trecem la ora de iarnă 2024. Ar putea fi ultimul an când se mai schimbă ora în România

Zeci de conturi false proruse au fost eliminate de Meta în Republica Moldova

VIDEO. Partea „întunecată” a Meta Smart Glasses. Cum să afli numele, adresa și ocupația persoanelor necunoscute, întâlnite pe stradă

În curând, fiecare om va putea avea la dispoziție o armată de experți AI cu doctorate în orice domeniu. De ce este un pericol

Partenerii noștri