Live

Video Elon Musk a anunțat când va efectua SpaceX primul zbor către Marte. În cât timp spune el că ar putea fi colonizată Planeta Roșie

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Elon Musk a anunțat că SpaceX va lansa primul zbor al navei Starship către Marte peste doi ani, iar dacă testele de aterizare pe Planeta Roșie vor funcționa fără probleme, la patru ani distanță vor fi trimiși și primii astronauți, scrie Business Insider.

„Primele nave pe Marte vor fi lansate peste doi ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer Pământ-Marte. Acestea vor fi fără echipaj pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte”, a scris Elon Musk într-o postare pe rețeaua X.

„Dacă acele aterizări merg bine, atunci primele zboruri cu echipaj către Marte vor avea loc în 4 ani. După ce această etapă este finalizată, vom mări numărul curselor astfel încât să construim adevărate orașe în următorii 20 de ani. Va fi extrem de greu, dar nu imposibil”, a mai spus el.

Musk, care a fondat SpaceX în 2002, a spus că se așteaptă ca ratele de zbor „să crească exponențial” dacă ambele date sunt îndeplinite. Scopul final, a spus el, ar fi construirea unui „oraș autosusținut în aproximativ 20 de ani”.

Elon Musk vorbea de o altă cronologie, în primăvară

Ultimele declarații ale lui Musk marchează o ușoară schimbare față de cronologia pe care o împărtășise inițial în primăvară.

„Nava va fi pe Marte în 5 ani”, a scris Musk într-o postare X pe 15 martie. Musk nu a specificat atunci dacă zborul va fi cu echipaj sau fără.

Cu siguranță, planurile lui Musk de a coloniza Marte au fost de multă vreme o țintă în mișcare. Cel mai bogat om al planete a anunțat în mod repetat, apoi a schimbat datele țintă.

În iunie 2016, Musk le-a spus participanților la Vox's Code Conference că plănuiește să trimită astronauți pe Marte în 2024.

„Dacă lucrurile merg conform planului, ar trebui să putem lansa oameni probabil în 2024, cu sosirea în 2025”, spunea Elon Musk în urmă cu opt ani.

Apoi, în 2020, Musk a spus într-un interviu cu CEO-ul Axel Springer, Mathias Döpfner, că primii oameni ar putea ajunge pe Marte în 2026.

„Dacă avem noroc, poate patru ani”, i-a spus Musk lui Döpfner, adăugând că speră să trimită acolo un „vehicul fără echipaj în doi ani”.

Dar în martie 2022, Musk a spus că se aștepta ca oamenii să aterizeze pe Marte în 2029.

„Dacă nu ne îmbunătățim ritmul de progres, cu siguranță voi fi mort înainte de a pleca”, a spus Musk participanților la conferința Satellite 2020 din martie 2020.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea

Salvini organizează proteste după ce procurorii au cerut condamnarea sa la 6 ani de închisoare pentru refuzul de a debarca migranţi

Cum arată sistemul revoluționar de transport care promite viteze de 700 km/h. Primul test a fost efectuat cu succes

Echipajul Polaris Dawn a revenit pe Pământ, după cinci zile petrecute pe orbită. Capsula SpaceX a aterizat în largul coastei Floridei

Partenerii noștri