Live

Video Un astronaut NASA a cultivat prima recoltă de ridichi din Spațiu

Data publicării:
Astronautul Kate Rubins se pregătește să ambaleze prima recoltă de ridichi din Spațiu. Foto: nasa.gov

Astronautul Kate Rubins a reuşit să crească o recoltă de ridichi pe Staţia Spaţială Internaţională. Este pentru prima dată când  NASA cultivă ridichi în laboratorul de pe SSI, potrivit siteului nasa.gov.

NASA a ales ridichile, deoarece sunt bine înțelese de oamenii de știință și ajung la maturitate în doar 27 de zile. Aceste plante sunt, de asemenea, nutritive.

„Ridichile sunt un alt tip de cultură în comparație cu alte plante crescute pe Stația Spațială. Cultivarea unei game mai largi de culturi ne ajută să stabilim care plante pot fi crescute în microgravitate și care soi oferă cel mai bun echilibru nutrițional pentru astronauți în misiunile de lungă durată.”, a declarat Nicole Dufour, director de program la NASA.

Având planuri de a explora Luna și cândva Marte, NASA știe că astronauții vor trebui să își cultive propria hrană pentru a sprijini misiuni de lungă durată departe de casă.

Ridichile au fost cultivate într-un mediu controlat, care a reglat nivelurile de umiditate, temperatura și concentrația de dioxid de carbon.

Cele 20 de plante au fost strânse în folie de aluminiu şi plasate într-o combină frigorifică. Platente vor fi aduse apoi în 2021 pe Pământ pentru a fi studiate.

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cele mai detaliate imagini ale suprafeței Soarelui au fost realizate de misiunea spațială Solar Orbiter. La ce ajută informațiile

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Primul satelit de lemn din lume a fost lansat într-o misiune pentru a dovedi că „vom putea trăi în spațiu pentru totdeauna”

Partenerii noștri