Live

Video Cum se vede apusul de pe Marte, Venus sau Titan. Imaginile extraterestre au fost publicate de NASA

Data actualizării: Data publicării:
Planeta marte. Foto: Profimedia Images

NASA a lansat o nouă simulare care dezvăluie cum arată apusurile de soare pe alte planete și luni, inclusiv pe cele din sistemul nostru solar. Fiecare simulare se bazează pe date despre atmosfera planetei sau a lunii, potrivit agenției spațiale, care include și apusurile de pe Pământ. Uranus, Marte, Titan și Venus se numără printre planetele și lunile prezentate în simulare.

Modelul pe computer care simulează apusurile de soare a fost creat de omul de știință Geronimo Villaneuva, a declarat agenția spațială. Simulările arată cum se vede trecerea treptată de la zi la noapte pe cerul acestor planete, din perspectiva cuiva care este localizat pe ele.

În unele cazuri, simulările includ o „aură” în jurul planetelor care reprezintă apariția luminii solare împrăștiate de particulele găsite în nori. Culorile variază în funcție de planetă. Uranus, de exemplu, are o culoare albastră mai strălucitoare în comparație cu nuanțele mai întunecate ale Pământului, în timp ce Marte are un aspect de culoare cafenie, care devine progresiv mai maro și Titan, o lună, are o nuanță de roșu-brun.

Redactor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lasere „alimentate de lumina soarelui” ar putea fi noua sursă de energie în spațiu pentru călătorii pe Lună și pe Marte

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Un semnal din spațiu care simulează un mesaj de la extratereștri a fost descifrat după mai bine de un an. Care este înțelesul ascuns

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Partenerii noștri