Live

Cum miroase spațiul cosmic?

Data publicării:
Astronomii chinezi au descoperit acceleratoare cosmice cu energie ultra-înaltă în Calea Lactee. Foto: Getty Images

O companie americană a lansat un parfum care promite să răspundă întrebării: “cum miroase spațiul cosmic?”, scrie CNN.

Parfumul a fost creat de Steve Pearce, chimist și fondatorul Omega Ingredients, o companie axată pe „produse pentru industria alimentară și a băuturilor alcoolice de cea mai înaltă calitate, cu ingrediente și arome naturale”.

Inițial, Pearce a fost contactat de NASA, în 2008, pentru a recrea mirosul din spațiul cosmic pentru a-i ajuta pe astronauți să se antreneze. Bizara cerință, care a fost dusă la îndeplinire după patru ani de cercetări, face parte dintre obiectivele agenției de a elimina orice surprize pe care astronauții le-ar putea întâlni sau experimenta în spațiu.

Un fost astronaut povestea, în 2002, pentru CNN că spațiul miroase asemenea pulberii folosite în producerea gloanțelor. "Cred că are un miros amar".

„Astronauții descriu mirosul ca fiind un amestec de praf de pușcă, friptură arsă, zmeură și rom”, a explicat Matt Richmond, managerul echipei care se ocupă în prezent de dezvoltarea ineditului parfum. Acesta a mai adăugat că va încerca să lanseze și un parfum inspirat de mirosul Lunii. 

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cele mai detaliate imagini ale suprafeței Soarelui au fost realizate de misiunea spațială Solar Orbiter. La ce ajută informațiile

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Cum arată naveta spațială pe care chinezii o vor folosi pentru aprovizionarea stației lor de pe orbita Terrei

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Partenerii noștri