Live

Video&Foto Cum arată sistemul revoluționar de transport care promite viteze de 700 km/h. Primul test a fost efectuat cu succes

Data actualizării: Data publicării:
Testarea tehnologiei hyperloop. Foto: Profimedia Images

Transportul la viteze de 700 km pe oră cu hyperloop-ul este cu un pas mai aproape de realitate, odată cu efectuarea unui test în Olanda. Compania olandeză Hardt a anunțat finalizarea cu succes a testării prototipului său de sistem de transport hyperloop, marcând un pas înainte pentru tehnologia care promite să revoluționeze modul în care ne deplasăm.

Imaginați-vă că faceți naveta într-o capsulă care trece printr-o țeavă și se deplasează pe câmpuri magnetice la viteze de până la 700 km/h. Compania olandeză Hardt spune că a făcut un pas spre a transforma acest lucru în realitate cu un test de succes al modului futurist de călătorie.

Ideea lui Elon Musk

Hyperloop, un concept propus pentru prima oară de Elon Musk cu mai bine de un deceniu în urmă, presupune crearea unor tuneluri vidate prin care capsule cu pasageri sau marfă, cu levitație magnetică, să poată fi transportate la viteze de neimaginat pentru orice alt sistem de transport terestru.

„Astăzi, odată cu primul test efectuat cu succes, am reușit să levităm vehiculul și, totodată, să pornim sistemul de ghidare și sistemul de propulsie. Apoi, am mutat vehiculul în poziția noastră de lansare, la aproximativ 20 de metri în tunel. Și apoi l-am lansat cu o accelerație similară cu cea a unui tren de metrou, la o viteză de până la 30 km/h, aproximativ 100 de metri în tub”, a explicat Marinus van der Meijs, director de tehnologie și inginerie la Hardt Hyperloop, potrivit Euronews.

Testul s-a desfășurat la centrul de specialitate din Olanda al companiei, constând într-un tunel lung de 420 de metri compus din 34 de secțiuni separate. În viitor, Hardt își propune să crească viteza la 700 km/h.

30 de minute între Los Angeles și San Francisco

Ideea pentru hyperloop a fost prezentată pentru prima dată de Elon Musk în 2013, când miliardarul american spunea că distanța de aproape 645 de kilometri dintre Los Angeles și San Francisco ar putea fi parcursă în doar 30 de minute cu o astfel de tehnologie.

Mai multe echipe din întreaga lume au început să lucreze de atunci la proiecte pornind de la ideea lui Musk, dar încă nu avem un astfel de sistem viabil comercial.

„Pentru a furniza Hyperloop ca un sistem de mobilitate avem un puzzle foarte complicat care necesită tehnologie, necesită politică, necesită parteneriat public-privat – și de asta este nevoie cel mai mult. Cel mai dificil lucru pe care îl facem acum este să testăm toate aceste funcții împreună.

Levitație, propulsie, ghidare, suntem acum capabili să executăm toate aceste funcții ca o orchestră, făcându-le să funcționeze împreună”, spune Roel van de Pas, director comercial al Hardt.

Compania speră ca sistemul său hyperloop să fie capabil până în 2030 să transporte pasageri.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La 7 ani i-am spus tatălui meu că o să mă mărit cu un fotbalist de la Dinamo". După 20 de ani, i s-a împlinit visul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elon Musk va apărea în faţa justiţiei din cauza loteriei sale electorale prin care îl sprijină pe Trump

Cine este Serghei Kirienko, omul lui Putin despre care se presupune că ține legătura cu Elon Musk

Cum câștigă utilizatorii X mii de dolari din dezinformare și imagini create cu ajutorul inteligenței artificiale

Musk a convins oamenii să plătească un avans de 50.000 de dolari pentru Roadster. După 7 ani, nu se știe când va fi lansat

Partenerii noștri