Live

Video Capsula SpaceX care îi va readuce înapoi pe Terra pe astronauţii blocaţi în spaţiu s-a conectat la Staţia Spaţială Internaţională

Data publicării:
Foto: Profimedia

Capsula spaţială Crew Dragon a companiei SpaceX, care urmează să îi readucă pe Terra anul viitor pe astronauţii blocaţi în spaţiu, s-a conectat duminică Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au anunțat NASA şi SpaceX.

Astronautul NASA Nick Hague şi cosmonautul Roscosmos Aleksandr Gorbunov au pătruns la bordul ISS la scurt timp după ce capsula Dragon a andocat la staţia spaţială, la ora 21:30 GMT, a anunţat NASA pe reţeaua de socializare X.

Misiunea Crew-9 a companiei SpaceX era prevăzută iniţial să transporte patru astronauţi pe ISS, însă două dintre locuri au trebuit eliberate pentru astronauţii Butch Wilmore şi Suni Williams, după ce capsula Boeing Starliner, la bordul căreia aceştia au sosit în iunie pe avanpostul orbital, a fost considerată insuficient de sigură pentru a îi readuce pe Terra.

Cei doi foşti piloţi militari de teste au rămas blocaţi pe ISS după ce capsula Starliner s-a confruntat cu probleme la sistemul de propulsie şi cu scurgeri de heliu. NASA a decis că nu este sigur ca astronauţii să revină la bordul Starliner, iar capsula s-a întors pe Terra, luna aceasta, fără echipaj la bord.

Butch Wilmore şi Suni Williams, primul echipaj care a zburat la bordul Starliner, urmează să revină pe Terra alături de Nick Hague şi Aleksandr Gorbunov la bordul capsulei Crew Dragon în februarie anul viitor, după ce misiunea lor, prevăzută iniţial să dureze doar opt zile, s-a transformat într-o şedere în spaţiu de opt luni.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SpaceX a lansat o misiune în spațiu pentru salvarea a doi astronauți blocați pe Stația Spațială Internațională

Beijingul și „diplomația Lunii”: Cum vrea China să câștige noua cursă spațială contra SUA

SpaceX se pregătește de lansarea misiunii de salvare a astronauților Suni Williams și Butch Wilmore blocați în spațiu

O capsulă Soiuz MS-25 a adus trei cosmonauți înapoi pe Pământ de pe Staţia Spaţială Internaţională. Echipajul a aterizat în Kazahstan

Partenerii noștri