Live

Bill Gates explică felul în care ne va schimba viața inteligența artificială în următorii 5 ani

Data actualizării: Data publicării:
Gates are o avere de 140 de miliarde de dolari, fiind a patra cea mai bogată persoană de pe Pământ. Sursa foto: Profimedia Images

Nu este un secret că Bill Gates este optimist în ceea ce privește inteligența artificială, dar acum este chiar și mai optimist. Acesta spune că AI ne va ușura viața tuturor în următorii cinci ani, într-un interviu pentru CNN, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Răspândirea AI a stârnit teama că tehnologia va elimina milioane de locuri de muncă în întreaga lume. Fondul Monetar Internațional a raportat săptămâna aceasta că aproximativ 40% din locurile de muncă din întreaga lume ar putea fi afectate de dezvoltarea inteligenței artificiale.

Gates nu este neapărat în dezacord cu această noțiune, dar el crede că istoria ne arată că, cu fiecare tehnologie nouă vine întâi frica și apoi o nouă oportunitate.

„Așa cum a fost cu productivitatea agricolă în 1900, oamenii au spus: „Hei, ce vor face oamenii?” De fapt, s-au creat o mulțime de lucruri noi, multe categorii de locuri de muncă noi și suntem mult mai bine decât atunci când toată lumea lucra la fermă”, a spus Gates. „Și cu inteligența artificială va fi așa.”

Într-un interviu acordat marți la CNN, Gates a prezis că inteligența artificială va ușura viața tuturor, arătând în special că îi ajută pe medici să-și țină în ordine actele, care este „o parte a meseriei care nu le place, putem face asta foarte eficient”.

Deoarece nu este nevoie de „mult hardware nou”, Gates a spus că accesarea AI se va face prin „telefonul sau computerul pe care l-ați conectat deja la internet”.

El a mai spus că îmbunătățirile cu ChatGPT-4 de la OpenAI au fost „dramatice”, deoarece AI poate „în esență să citească și să scrie”, astfel că este „aproape ca și cum ai avea un angajat care să fie tutore, să ofere sfaturi de sănătate, să ajute la scrierea codului, să ajutor cu apelurile de asistență tehnică.”

Gates spune că încorporarea acestei tehnologii în sectorul educațional sau medical va fi „fantastică”.

Microsoft are un parteneriat de miliarde de dolari cu OpenAI. Gates rămâne unul dintre cei mai mari acționari ai Microsoft.

„Obiectivul Fundației Gates este să se asigure de scurtarea decalajului dintre țările sărace și țările bogate”, a declarat Gates pentru CNN la Davos, la Forumul Economic Mondial. „La urma urmei, lipsa de medici și profesori este mult mai acută în Africa decât în Occident.”

FMI, în raportul său din această săptămână, a avut o viziune mult mai puțin optimistă. Grupul a spus că AI ar adânci inegalitatea fără intervenția politicienilor.

Fondatorul Microsoft are o avere de 140 de miliarde de dolari, fiind a patra cea mai bogată persoană de pe Pământ, conform indicelui Billionaires al Bloomberg. Dar probabil că ar fi în continuare cea mai bogată persoană din lume, dacă nu s-ar fi angajat să-și doneze toți banii.

El a spus pentru CNN că nu-și face griji să-și piardă averea.

„Am bani mai mult decât suficienți pentru propriul meu consum”, a spus Gates când reporterul CNN a întrebat cum merg eforturile filantropice. „Încerc să cobor pe lista cu bogați și voi fi mândru când voi dispărea cu totul de acolo.”

Cofondatorul Microsoft și fosta sa soție, Melinda French Gates, s-au angajat să doneze marea majoritate a averii lor fundației pe care au înființat-o împreună cu 20 de ani în urmă, precum și altor activități filantropice.

În 2022, Gates a anunțat intenția fundației de a oferi 9 miliarde de dolari anual până în 2026. El a spus că este „încântat că va avea atât de mult impact” asupra organizațiilor cărora le dă banii.

Gates a spus că el și parteneri precum Warren Buffett au donat aproximativ 100 de miliarde de dolari fundației sale. La o rată de 9 miliarde de dolari pe an, Gates prezice că va dona toți banii în aproximativ 20 de ani.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ChatGPT devine motor de căutare asemănător Google. Și alţi giganţi ai tehnologiei au lansat servicii similare în 2023 şi 2024

Ce putem face dacă inteligența artificială devine conștientă. Planul cercetătorilor pentru a evita scenariul „Frankenstein”

Denunțătorul unor practici considerate ilegale ale companiei OpenAI a fost găsit mort într-un apartament din San Francisco

BBC depune plângere la Apple în legătură cu ştiri false generate de AI şi care îi sunt atribuite

Partenerii noștri