Live

Astronauții ruși au descoperit noi fisuri în interiorul unui modul al Stației Spațiale Internaționale

Data actualizării: Data publicării:
Stația Spatțială Internațională. Foto: nasa.gov

Astronauții ruși au descoperit noi crăpături în interiorul unui segment al Stației Spațiale Internaționale, fisuri care s-ar putea lărgi cu timpul, a anunțat luni un oficial din domeniul spațial.

"Fisuri superficiale au fost descoperite în mai multe locuri în interiorul modulului Zarya", a spus Vladimir Soloviov, inginer-șef la compania spațială Energia, potrivit agenției RIA, preluată de Reuters. "Acest lucru este rău și sugerează că fisurile se vor extinde cu timpul", a adăgat inginerul.

El nu a precizat dacă fisurile au dus la scurgeri de aer.

Soloviov mai declarase și cu alte ocazii că o mare parte din echipamentul de pe Stația Spațială Internațională începe să se învechească și a avertizat că după 2025 ar putea începe o "avalanșă" de stricăciuni.

Stația Spațială a suferit recent o serie de incidente. În urmă cu o lună, ea a fost deviată de pe orbita ei, după ce motoarele unui modul rusesc care andocase recent pe ISS au pornit accidental.

Roscosmos, agenția spațială rusă, a mai anunțat luna trecută o pierdere de presiune la modulul Zvezda, unde locuiesc astronauții de pe ISS, din cauza unei scurgeri de aer.

Modulul Zarya a fost conectat în 1998 la Stația Spațială Internațională. Foto: nasa.gov

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

NASA amână din nou întoarcerea pe Pământ a celor doi astronauți blocați în spațiu. De ce misiunea de o săptămână ajunge la nouă luni

Doi astronauți chinezi au bătut recordul SUA la plimbări spațiale. Câte ore a durat ieșirea lor în spațiu

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Primul satelit de lemn din lume a fost lansat într-o misiune pentru a dovedi că „vom putea trăi în spațiu pentru totdeauna”

Partenerii noștri