Live

Galerie Foto Arheologii au făcut o descoperire inedită în Pompei: "Mai sunt multe de aflat despre teribila erupție"

Data actualizării: Data publicării:
Arheologii au descoperit în Pompei rămăşiţele altor două victime ale erupţiei vulcanice devastatoare. FOTO: Profimedia Images

Două schelete au fost descoperite în situl arheologic Pompei, victime ale cutremurului care a însoţit erupţia vulcanului Vezuviu în anul 79, au anunţat marţi oficiali italieni. Cercetătorii cred că ceea ce au găsit sub dărâmăturile unei case sunt rămăşiţele a doi bărbaţi în vârstă de aproximativ 55 de ani, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

Cele două schelete, despre care se crede că sunt ale unor bărbați au fost găsite pe insula Casti Amanti, sub un zid care s-a prăbușit înainte ca zona să fie acoperită de lavă. Zona era în curs de reconstrucție în momentul erupției din anul 79, în urma unui cutremur produs cu câteva zile mai devreme.

Bărbaţii au murit din cauza unor "traume multiple" după ce unele secţiuni ale clădirii s-au prăbuşit, conform experţilor.

Unul dintre bărbaţi a fost lovit de o parte din peretele unei încăperi care s-a prăbuşit. Cealaltă parte a zidului arată intensitatea seismului care a însoţit erupţia vulcanică. Toată partea superioară s-a prăbuşit, zdrobindu-l şi îngropându-l pe al doilea bărbat. Ambele schelete au fost găsite culcate, poziţia unuia dintre ei lăsând impresia că a încercat să se protejeze ridicând braţul.

Descoperirea scheletelor demonstrează "cât de multe mai sunt încă de aflat despre teribila erupţie din 79", a declarat ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano.

Noile tehnici și metodologii arheologice "ne permit să înțelegem mai bine infernul care în două zile a distrus complet orașul Pompei, ucigând numeroși locuitori'', a adăugat Gabriel Zuchtriegel, directorul german al sitului arheologic.

Peste 1.300 de victime au fost găsite în situl arheologic de la sud de Napoli în ultimii 250 de ani.

Erupția Vezuviului din anul 79 a fost o catastrofă, mii de persoane pierzându-și viața. Câteva orașe au fost distruse, iar două dintre ele au fost îngropate complet sub cenușă, Pompeii și Herculaneum.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O fosilă unică din era dinozaurilor ar putea desluși misterul evoluției păsărilor. O descoperire la fel de mare ca „Piatra din Rosetta”

Descoperire „uluitoare” în permafrostul din Siberia: primul specimen mumificat de felină cu dinți-sabie aproape intact

Oase ce par a proveni de la un copil, descoperite în timpul unor lucrări, în Timișoara. Poliția a deschis dosar de ucidere din culpă

Un mesaj ascuns într-o sticlă a fost găsit în peretele unui far din Scoția, după 132 de ani. Cine l-a scris și ce spunea

Partenerii noștri