Live

Resturi de drone rusești au fost găsite de Armată în Delta Dunării, anunță Ministerul Apărării

Data actualizării: Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

Militarii români au descoperit, vineri, în Delta Dunării resturi de drone rusești folosite în confictul din Ucraina, a anunțat Ministerul Apărării. Bucățile sunt într-o zonă extravilană şi vor fi expertizate, afirmă autoritățile.

Fragmentele de dronă au fost găsite în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe, a transmis Ministerul Apărării.

„Poliţia de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naţionale, în dimineaţa zilei de vineri, 4 octombrie, cu privire la existenţa unor fragmente de dronă în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe. O echipă de specialişti din MApN, Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Afacerilor Interne a cercetat, în cursul acestei zile, perimetrul indicat, de unde a ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale”, arată MApN.

Sursa citată a precizat că zona cercetată se află într-un spaţiu extravilan, nefiind afectate elemente de infrastructură.

„Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional”, a mai transmis instituţia.

În luna septembrie, MApN a mai găsit bucăți de drone rusești în Periprava și Plauru

Astfel de incidente au dus la o dezbatere privind modificarea unei legi care acum nu permite României să doboare dronele rusești.

Până acum cel puțin 17 drone au fost detectate în România, fie că vorbim de drone care au survolat spațiul aerian și apoi s-au întors în Ucraina sau drone care s-au prăbușit pe teritoriul românesc. 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina afirmă că Rusia i-a atacat infrastructura critică cu 19 drone în cursul nopţii. Incendiul de la depozitul din Perm a fost stins

VIDEO Primul portavion de drone din Europa, de 100 de milioane de euro, se construiește la Galați. Nu e însă pentru România

Atac cu drone asupra Tel Aviv: un aparat de zbor fără pilot a fost interceptat, un altul s-a prăbușit

Ciucă, întrebat dacă poate izbucni Al Treilea Război Mondial: „Este cea mai mare tragedie pe care oamenii pot să o trăiască”

Partenerii noștri