Resturi de drone rusești au fost găsite de Armată în Delta Dunării, anunță Ministerul Apărării
Militarii români au descoperit, vineri, în Delta Dunării resturi de drone rusești folosite în confictul din Ucraina, a anunțat Ministerul Apărării. Bucățile sunt într-o zonă extravilană şi vor fi expertizate, afirmă autoritățile.
Autoritățile proruse din Abhazia, regiune separatistă din Georgia, anunță că au arestat un român recrutat de ucraineni. Reacția MAE
Primul portavion de drone din Europa se construiește la Galați
„Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici”. Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României
Un copil de 3 ani s-a înecat într-o piscină din Deltă
Ciolacu i-a dus premierului bavarez o ladă cu mici și l-a invitat în România
Parchetul European cere blocarea a 4,5 milioane de euro din afacerea „Stuful” a familiei Stănescu
Ministrul Barbu spune că nu știa de tunul de 5 milioane de euro al familiei Stănescu cu subvenții
Olanda trimite în România trei drone de recunoaștere
Primarul din Galați, enervat pe mesajele Ro-Alert
Fragmentele de dronă au fost găsite în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe, a transmis Ministerul Apărării.
„Poliţia de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naţionale, în dimineaţa zilei de vineri, 4 octombrie, cu privire la existenţa unor fragmente de dronă în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe. O echipă de specialişti din MApN, Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Afacerilor Interne a cercetat, în cursul acestei zile, perimetrul indicat, de unde a ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale”, arată MApN.
Sursa citată a precizat că zona cercetată se află într-un spaţiu extravilan, nefiind afectate elemente de infrastructură.
„Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional”, a mai transmis instituţia.
În luna septembrie, MApN a mai găsit bucăți de drone rusești în Periprava și Plauru.
Astfel de incidente au dus la o dezbatere privind modificarea unei legi care acum nu permite României să doboare dronele rusești.
Până acum cel puțin 17 drone au fost detectate în România, fie că vorbim de drone care au survolat spațiul aerian și apoi s-au întors în Ucraina sau drone care s-au prăbușit pe teritoriul românesc.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News