Percheziții de amploare în 10 județe și București la traficanți de migranți. 30 de persoane au fost duse la audieri
Polițiștii fac zeci de percheziții în București și zece județe, la o grupare care ar fi câștigat sume enorme din traficul de migranți.
Operaţiunea „Ghost Gun”
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Percheziții la sediul Jandarmeriei Bihor: subofițeri bănuiți de fraudă cu certificate medicale. Cu ce scop falsificau documentele
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Peste 130 de percheziţii au loc la traficanți de droguri și de persoane
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Fost polițist din Alba, condamnat la 6 ani de închisoare în cazul imigranților ascunși în cuști metalice. Alte 14 persoane, condamnate
Razie de amploare în Ialomiţa
Zeci de percheziții la un clan de cămătari
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră efectuează luni 34 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și județelor Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Sibiu, Arad, Vâlcea, Vrancea și Galați în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.
„În cauză, s-a reținut că, în anul 2021, a fost constituit, un grup infracțional organizat, format din cetățeni români, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, în vederea obținerii în mod facil a unor sume importante de bani, grup care a acționat până în prezent. În vederea realizării scopului grupului infracțional, membrii acestuia au adăpostit și transportat migranți, care proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka”, a anunțat DIICOT.
Pentru transportarea migranților, au fost utilizate autotrenuri, remorci și autoutilitare, care erau proprietatea membrilor grupului infracțional organizat sau care erau utilizate de societăți comerciale.
„Sub pretextul unor livrări de marfă având ca destinație finală state din Uniunea Europeană, au fost efectuate mai multe transporturi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranții fiind ascunși printre mărfuri. Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au fost documentate 5 transporturi prin intermediul cărora membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România aproximativ 120 de migranți”, se mai arată în comunicat.
La sediul DIICOT Sibiu vor fi duse, în vederea audierii, aproximativ 30 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News