Live

O armă de ultimă generaţie ar putea fi produsă la Plopeni

Data publicării:

O armă Beretta de ultimă generaţie ar putea fi produsă la Plopeni, negocierile cu italienii fiind finalizate în proporţie de 60%, spune ministrul Economiei, Niculae Bădălău. Contractul ar putea să fie încheiat în vară şi în toamnă să aibă loc prima asamblare, a adăugat acesta.

 

"Suntem în proporţie de 60% de a produce în România o armă de ultimă generaţie, de generaţie patru, Beretta. 60% ne-am înţeles (cu italienii). Ea se va produce la Plopeni. Am avut negocieri şi dânşii au ales acest amplasament. Venim în prima fază cu peste 30% componente la ea, pentru că este foarte clar că nu putem produce în prima fază tot, dar suntem 60% avansaţi şi eu cred că până în vară finalizăm contractul. Undeva în toamna vom avea prima asamblare pentru această armă de ultimă generaţie", a declarat, la Antena 3, ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

El a subliniat că este vorba despre o armă cu recul zero şi că au avut loc discuţii şi cu cei de la Ministerul Apărării, care au testat arma.

"Este una dintre armele în care reculul este zero. 5,56 calibru NATO, dar este de ultimă generaţie. Armele s-au perfecţionat. An de an a existat extrem de multă cercetare.

Şi vorbim de un brand mondial, Beretta. Să nu uităm că şi armata americană, 80%, au divizia Beretta vizavi de dotarea armatei americane. Aici a fost o discuţie mult mai amplă cu cei de la Ministerul Apărării, unde dânşii au avut-o în testare şi unde dânşii au ales ceea ce este mai bun pentru armata română", a afirmat ministrul Economiei.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Unul dintre apropiații lui Georgescu a lucrat ani la rând la serviciul secret al Armatei

Stocuri masive de armament vor lua drumul Ucrainei: 6 miliarde de dolari în 45 de zile

Analiză Bloomberg: India schimbă strategia și renunță la armele rusești în favoarea celor americane

Secretarul general NATO critică companiile de armament: „Producem insuficient, la preţuri prea ridicate, iar livrarea este prea lentă”

Partenerii noștri