Noi detalii în cazul fetei de 15 ani, găsită moartă în camera ei. Ipotezele pe care le iau în calcul polițiștii
O adolescentă de 15 ani, din Călărași, a fost găsită moartă în camera ei. Procurorii iau în calcul ca ea să fi fost o victimă a hărțuirii, ceea ce ar fi împins-o la sinucidere. O altă ipoteză este că ar fi urmat un trend periculos de pe rețelele sociale.
Momentul în care adolescenta de 16 ani a făcut zob mai multe mașini parcate, în timp ce era urmărită de polițiști
Un bărbat și-a împins iubita pe geam, de la etajul trei
Imagini dezolante în Călărași: Una din cele mai mari bălți de pescuit din țară seacă.
Ce s-a descoperit la analize
Descinderi cu scandal la un depozit ilegal de fier vechi din Călărași
6 copii intoxicați cu antibiotice pentru TBC. Au luat într-o zi doza pentru o lună
Brânza, de două ori mai ieftină la stână decât în magazine
Dunărea, „înghițită” de secetă în Călărași
Adolescenta în vârstă de 15 ani a fost găsită fără suflare în camera ei de două prietene și tatăl uneia dintre ele. Aceștia au sunat imediat la 112. Medicii au încercat minute în șir să o resusciteze, însă fără rezultat. Polițiștii au ridicat probe și au audiat atât membri ai familiei, cât și colegi de-ai tinerei. Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze, inclusiv aceea că tânăra s-ar fi sinucis din cauza bullying-ului sau în urma unei provocări de pe o rețea socială.
Polițiștii au refăcut pas cu pas traseul fetei.
Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Adolescenta s-a întors singură de la școală către casă pe această stradă. Singură se simțea din ce în ce mai des, spun rudele, pentru că nu se putea integra în noul colectiv odată cu începerea liceului.
Alina Cheșcă, directoarea liceului: La noi în liceu este de șase săptămâni. Nimic din comportamentul ei nu a lăsat să se înțeleagă că ar avea o problemă emoțională, din contra, o prezență activă, un adolescent jovial.
Nici foștii ei profesori nu-și explică tragedia.
Mariana Stan, directoare școală gimnazială: Știu că a avut o problemă, acum un an, cred, când tatăl i-a interzis să folosească telefonul. Din ce am înțeles de la tatăl, pentru că vorbea cu un grup de prieteni și că ar fi surprins lucrul acesta și nu era mulțumit de faptul că petrecea mai mult timp în fața telefonului decât la teme.
Specialiștii le atrag atenția părinților să supravegheze mai mult minorii și să vorbească și despre cum își petrec timpul în mediul online.
Keren Rosner, psiholog: Să nu uităm, creierul adolescentului e încă în perioada de schimbare, zonele care sunt responsabile pentru luarea deciziilor și pentru controlul impulsurilor este în perioada de fixare, așa că nu îi ajută foarte mult să evalueze riscurile reale la care se pot expune.
Polițiștii continuă cercetările și așteaptă acum rezultatele necropsiei.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News