Live

Nicușor Dan: Oamenii nu sunt în pericol dacă trec prin Piața Unirii. Din expertiză nu rezultă nici măcar că planșeul e în stare critică

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură Digi24

Oamenii nu sunt în pericol acum dacă trec prin Piața Unirii, a declarat Nicușor Dan despre scandalul autorizării lucrărilor de consolidare a Planşeului Unirii. „Dacă ar fi fost în pericol, ar fi existat un expert care ar fi spus că suntem în pericol. Nu există,” a precizat primarul Capitalei pentru Digi24.

„Există niște ingineri de structuri care dau punctaje și punctajele pe care le-au dat într-un instrument care se numește expertiză tehnică nu rezultă nici măcar că este în stare critică. În momentul în care o să vină un inginer de structură și o să spună că acest planșeu este critic și este în pericol de prăbușire o să dăm o autorizație în regim de urgență. Până când nu există o astfel de expertiză, și nu există în momentul actual, o să-i dăm autorizația în regim normal. A fost, într-adevăr, o practică greșită la toate autoritățile locale, la toate cele 7 primării din București, când erau lucrări publice, de a da autorizație în regim de urgență și s-a dovedit un fiasco,” a declarat Nicușor Dan.

Bucureștenii nu sunt în pericol acum dacă trec prin Piața Unirii,a declarat Nicușor Dan. „Pentru că dacă ar fi fost în pericol, ar fi existat un expert care ar fi spus că suntem în pericol. Nu există.”

Întrebat dacă suspectează ceva legat de graba cu care primarul Sectorului 4 vrea să execute această lucrare, primarul a răspuns că nu. „Repet, este o cutumă nefericită de a face proiecte pe genunchi crezând că în felul ăsta rezolvi mai repede. Eu nu sunt pentru asta”. 

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Totul s-ar termina cu o bombă în centrul Londrei”. A depășit orice limită: ”Voi spune lucruri pe care nu am voie să le spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicușor Dan, precizări despre scumpirea gigacaloriei în București. Cât ne va costa căldura la iarnă 

Câți kilometri de conducte din rețeaua de termoficare au fost reabilitați în București. Anunțul primarului Nicușor Dan

Ploi abundente și pericol de inundații în Capitală. Nicușor Dan: Nicăieri în lume sistemele nu sunt pregătite, dar stăm destul de bine

Liberalii, demoralizați după ce Nicolae Ciucă a declarat că l-ar fi votat pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Partenerii noștri