Live

Video Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție. Bărbatul a fost arestat preventiv

Data actualizării: Data publicării:
Atacatorul de la Parlament a fost prins într-un hotel din București. Foto: DIgi24

Poliția Capitalei a transmis imagini cu momentul în care bărbatul suspectat că a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţiloreste este reținut și dus la secție de către oamenii legii.

ACTUALIZARE 18.55. Bărbatul care a provocat incendiul de la Parlament a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Acesta riscă pedeapsa cu închisoarea până la 7 ani pentru „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri”.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore și urmează, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentat în faţa magistraţilor, cu propunere legală.

El a fost depistat pe raza Secției 11 de Poliție, în Sectorul 3, a fost condus la Serviciul Criminalistică pentru a fi amprentat, apoi va fi la cercetarea la fața locului, în hotelul unde a fost depistat, iar ulterior o să fie condus la Secția 17, unde va fi audiat.

El a provocat un incendiu, marți, 17 septembrie, în Palatul Parlamentului, într-un magazin aflat în zona de intrare a vizitatorilor de la Camera Deputaților, din motive încă necunoscute.

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate în urma incidentului de securitate, în timp ce bărbatul a reușit să fugă. Polițiștii au reușit să-l identifice după câteva ore, dar l-au prins abia aproape de miezul nopții. 

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un jaf de peste 200 de mii de euro mascat de un incendiu. Cum a descoperit un bărbat că soția a fost cea care a pus totul la cale

Ultimul blat al lui Iohannis. Cum îl răsplătește Ciolacu

Incendiu la o fabrică de sicrie din județul Bihor. Intervenție de peste 8 ore a pompierilor

Surse: PNL vrea să modifice legea pentru ca Iohannis să poată candida la parlamentare înainte de încheierea mandatului

Partenerii noștri