Live

Mesaje de tip RO-Alert pentru clienții băncilor atacate cibernetic. În ce constă noul regulament care se va aplica în statele UE

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Digi24

RO-Alert pentru infracțiunile bancare. Este ceea ce ar putea primii românii în curând pe telefoanele lor. Vorbim despre o notificare care va avea rolul să avertizeze clienții băncilor atunci când banca la care își țin banii este atacată cibernetic.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Este vorba despre un regulament care se va aplica în toate statele membre ale Uniunii Europene. Comisarii europeni au făcut o analiză pe tot ce înseamna securitatea clienților băncilor și cum pot fi aceștia protejați și au concluzionat că este nevoie de măsuri urgente. În primul rând atacurile s-au întețit în ultimii ani și am văzut asta inclusiv în România. Mulți clienți au primit mesaje înșelătoare de la hackeri. În unele situații sunt anunțati că și s-a spart contul de banking sau că le-a expirat parola și că pentru a remedia situația trebuie să introducă userul și parola. În realitate link-urile îi trimiteau spre pagini clonate ale băncilor și când introduceau datele hackerii aveau instant acces la cont și îi lăsat fără bani. Așa că, potrivit noului regulament, când este sesizată o astfel de situație ar trebui ca toți clienții să fie anunțați și în acest fel să se protejeze în timpul în care banca este vulnerabilă în fața atacatorilor.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce nu se dau mesaje RO-Alert în caz de cutremur. Explicația dată de Raed Arafat

VIDEO Ciclonul islandez a lovit cu putere pe litoral, unde furtuna a produs inundații. A fost emis mesaj RO-Alert

Arafat, despre RO-ALERT: Poate că cineva va regreta că nu l-a luat în serios/ Am discutat cu Google, Apple să dăm mesaje cu un „bip”

Locuitoriii din Tulcea au fost anunțați prin RO-Alert că bucăți de drone ar putea cădea pe teritoriul României

Partenerii noștri