La doar câțiva kilometri de București, oamenii trăiesc ca la țară chiar și în cartierele rezidențiale: fără canalizare și fără asfalt
Găzduiește sute de case impunătoare, dar nu are canalizare, trotuare și nici asfalt pe toate străzile. Este vorba despre comuna Berceni, din sudul Capitalei. Primarul speră să aducă fonduri pentru canalizare și se plânge de consilieri că i-ar pune piedici pentru a favoriza afacerile cu vidanje ale apropiaților.
Orașul în care un bulevard este, din 2020, un șantier fără sfârșit
Nou scandal în Coaliție
Țările UE, inclusiv România, trebuie să renunțe la sobele pe lemne
Cel mai mare parc construit în ultimii 30 de ani în București-Ilfov stă închis la 4 ani de la startul lucrărilor
Parchetul European cere blocarea a 4,5 milioane de euro din afacerea „Stuful” a familiei Stănescu
Câciu: Mulți și-au rupt cămașa că nu se poate modifica PNRR
Președintele CJ Arad explică ceremonia de inaugurare din comuna unde nu s-a inaugurat nimic
Un primar din Gorj se mândrește cu trei autobuze electrice
De ce vrea Guvernul să înlocuiască plafonul de 9,4 % din PIB pentru pensii
La doar câțiva kilometri de București, în comuna Berceni, oamenii trăiesc ca la țară chiar și în cartierele rezidențiale.
Pe strada Petru Rareș din comuna Berceni,a fost construit acum câțiva ani un nou cartier rezidențial. Aici, asfaltul este de proastă calitate și se termină în câmp, străzile sunt foarte înguste și nu au loc să treacă două mașini, iar tot acest cartier nu are canalizare. Cel mai bun exemplu îl reprezintă astfel de anunțuri cu vidanjare ieftină, care sunt pe toate gardurile, relatează reporterul Digi24.
Proiectul canalizării în Berceni a fost făcut în 2012. De atunci, totul a fost abandonat. Locuitorii dau vina pe administrație.
Vasile Diaconu, Grup de acțiune Berceni: "Comuna are un potențial uriaș. Pentru că e administrată de oameni care nu au viziune, am rămas la același nivel ca acum 20-30 de ani. Este un exemplu foarte bun, ca să vadă toată lumea ce se poate întâmpla cu o comună care nu accesează niciun leu din fondurile europene".
Primarul Gheorghe Covrigea e la al doilea mandat. Acum nouă ani, predecesorul a făcut un proiect de canalizare, rămas doar pe hârtie. Acum, a înscris comuna într-o asociație cu alte localități și așteaptă ca noua organizație să atragă fonduri europene pentru toți membrii, pentru a băga canalizare în comună. Pentru întârziere dă vina în principal pe un consilier local.
Gheorghe Covrigea, primarul comunei Berceni: "Dânsul e prieten cu un cetățean din Popești Leordeni, care acela are o firmă de vidanjare. Mai sunt și alți consilieri care au prieteni și veri apropiați care dețin vidanje chiar din Berceni, dar nu le dau numele, că nu e frumos. Nu au oamenii nicio vină, că e văr cu ăla care are vidanjă".
Locuitorii din Berceni spun că străzile lor de 3-4 metri lățime figurează în actele primăriei ca având nouă metri, din cauză că s-a construit haotic.
Gheorghe Covrigea, primarul comunei Berceni: "Acele străzi pe care le vedeți dumneavoastră de 3-4 metri, ele în momentul de față sunt amenajate de 3-4 metri, pentru că sunt amenajate de investitori. Și-au amenajat o singură bandă, pentru a intra ei cu utilajele, cu materiale. Dar, criptic, în documente, străzile sunt de minim 9 metri. 9, 11 și 12."
Primarul din Berceni nu a putut să spună când va fi canalizarea în comună.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News