Live

ÎPS Teodosie: Inteligenţa artificială este, aşa cum îi spune numele, fără legătură cu realitatea. Îl aduce pe om „aproape nelucrător”

Data publicării:
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului,FOTO: Inquam Photos/ Casian Mitu

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că inteligenţa artificială este fără legătură cu realitatea şi a precizat că aceasta se substituie raţiunii omului şi „îl aduce pe acesta aproape nelucrător” și a adăugat că acest lucru nu este bun.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de un ascultător într-o emisiune de la Radio Dobrogea, ce părere are despre inteligenţa artificială, “care pe de o parte pare să faciliteze anumite lucruri, dar pe de altă parte substituie omul şi în unele cazuri chiar pe Dumnezeu, în mintea unora”, transmite News.ro.

„Da, sigur, inteligenţa artificială este, aşa cum îi spune numele, fără legătură cu realitatea De aceea, substituindu-se raţiunii omului îl aduce pe om aproape nelucrător. Şi aceasta nu e bine. Un calculator a înlocuit gândirea şi multe altele. E bun calculatorul, dar nu folosit exagerat. E mult mai folositor să citeşti o carte pe pagini scrise pe hârtie decât un calculator. Iată putem citi Sfânta Scriptură şi de pe calculator, adevărat este. Să fim atenţi ce citim. Aceasta e ştiinţă, nu inteligenţa artificială”, a explicat ÎPS Teodosie.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ÎPS Teodosie spune că părinții nu ar trebui să le pună cercei fiicelor lor. „Nu s-ar cuveni”

ÎPS Teodosie spune că sfințirea mașinii este „un obicei creștinesc”

De ce crede Papa Francisc că Inteligența Artificială este periculoasă

Cum schimbă AI-ul viața de zi cu zi: Viziunea Samsung

Partenerii noștri