Zgomotele ciudate de pe tronsonul estic al podului prăbușit la Genova au dus la întreruperea operațiunilor de degajare
Operaţiunile de îndepărtare a rămăşiţelor podului rutier prăbuşit marţi la Genova, în nord-vestul Italiei, au fost întrerupte luni din motive de precauţie, din cauza unor zgomote auzite de riverani în cursul nopţii la tronsonul estic al viaductului, anunţă presa italiană, potrivit AFP şi dpa, transmite Agerpres.
Forţele de ordine au întărit interdicţia de acces în zonă şi persoanelor evacuate din blocurile de sub pod nu li se mai permite accesul în locuinţe pentru a-şi recupera bunuri, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri, Luca Cari, pentru dpa.
Zona roşie care delimitează un perimetru de securitate este interzisă inclusiv pentru mijloacele de salvare, în aşteptarea verificărilor.
„Se pare că zgomotele pe care le scoate podul sunt diferite de cele auzite în zilele trecute'', a declarat purtătorul de cuvânt.
Pompierii au întrerupt şi ei lucrul în zonă, dar continuă operaţiunile de degajare în alte părţi afectate de prăbuşire, precum albia râului şi liniile de cale ferată, a precizat Cari.
Parchetul din Genova, care a deschis o anchetă după catastrofă şi a plasat podul sub sechestru, s-a declarat dispus să autorizeze distrugerea tronsonului estic „în caz de pericol concret''.
Luni a continuat totuşi efectuarea de relevee tehnice pentru determinarea cauzelor prăbuşirii, care s-ar putea datora „unei serii de mai mulţi factori'', după cum a indicat Roberto Ferrazza, preşedintele comisiei de inspecţie instituite de Ministerul Infrastructurilor şi Transporturilor. „Elementul declanşator al dinamicii nu este clar'', a adăugat el luni.
Bilanţul prăbuşirii podului Morandi, marţi, la Genova, în timpul unei furtuni violente, este de 43 de morţi, potrivit anunţului făcut duminică de serviciile de salvare.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News